5 entry daha
  • gunumuz hava sava$inda bir hava ordusunun en onemli enstrumanidir. turk silahli kuvvetlerinin bu denli $iddetle istemesinin de sebebi budur.
    erken uyari yonu ile sistem turk silahli kuvvetlerine cok gereklidir ve envantere ilk kez girmektedir. cografi yapi geregi kara radarlarinin verimliligi acisindan pek cok bolgede turk silahli kuvvetleri $anssizdir. awacs sisteminin kabiliyeti ile turkiye'nin gozleri artik daha ileriyi gorebilmektedir.
    bundan belki daha onemli olan ise $udur:
    gunumuzde hava sava$i onlarca belki yuzlerce benzer ucak, sistem, hava-hava, hava-kara, kara-hava angajmaninin e$anli ve cok sayida ya$andigi veya ya$anabilecegi cok kosmopolit bir arenadir.
    en basitinden toplu halde havada saptanan ve kar$ilanacak olan bir filo ucagin tamaminin takibi, hele bir o kadar ucak da siz kaldirdi iseniz cok zordur. awacs sistemi yuzlerce dost/du$man elemanini e$anli takip edip ucaklarla ve kulelerle irtibati e$anli yapiyor. yani 3 boyutlu sinirsiz, bulanik ve ciplak gozle baktiginiz bir uzaya artik, dijital ekrandan, net ve tanimli olarak bakiyorsunuz. bu hava sava$i'nin nerede ise her $eyidir.
    hava kuvvetlerimizin ihtiyaci coktu. alindi.
    hayirli olsun.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap