2 entry daha
  • listeye şöyle bir bakacak olursak, tool'un gitaristini 9. sıraya alıp akira takasaki gibi bir efsaneyi 97. sıraya, tarafsız bir bakış açısıyla bile ilk 5'i mutlaka hak eden ritchie blackmore'u da 16. sıraya koymaları, üstelik blackmore'u akıl ettikten sonra kendisinin selefi, bir diğer canavar gitarist olan steve morse'u düşünmemeleri biraz canımı sıktı.

    onun dışında listede bulunmayan dave snake sabo da (skid row) bence mutlaka ilk 30'de olmalıydı, sırf yazdığı şarkılardan dolayı bunu hakediyor.

    ayrıca kalkıp da korn gitaristlerinin gilbert, vai, bettencourt, petrucci ve michael angelo gibi adamlardan iyi olduğunu iddia etmek de pek mantıklı bir yaklaşım değil bana göre.

    yine de aynı listede chuck schuldiner'ı unutmamış olmaları bir nebze olumlu.

    bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim, ilk 4 sıradaki gitaristlerin hepsinin (tony iommi, james hetfield ve young biraderler ritm gitaristlikleri açısından, rahmetli randy de (kendisi sağlığında van halen'dan hayranlıkla bahseden bir insandır) solo gitaristliği açısından) gitar dünyasına gayet önemli katkıları olmuş olsa da, hiçbiri bence eddie van halen'ın önüne konmamalıdır. çünkü eddie van halen gitar dünyasını değiştirmiş, gitarın kitabını yeniden yazmıştır.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap