154 entry daha
  • biraz genelleme gibi olacak ama, insanımız yaptığı işi kendisinden daha iyi yapabilecek birisinin olmadığını ve o işin daha iyi yapılamayacağını düşünüyor ne yazık ki. bunu sadece kendi düşünmekle kalmıyor, işin boyutu milletler arası bir hal aldığında medyadan da gaz alıyor. spor bu durumun en güzel örneği aslında. herhangi bir maç sonrası, her zaman yabancı basının, "zor kurtulduk", "cehhennem azabı", "türkler yine bizi yedi", "türkün gücü" vs başlıklara yer veriliyor, ne kadar iyi olduğumuz vurgulanıyor. halbuki, o dış basının iyi bile oynasa kendi takımını eleştirdiğini, daha iyi olması gerektiğini söylediğini ve bu fikri aşıladığını kaçırıyoruz. biz hep kaplanız, hep aslanız anasını satayım. eleştiren kısımda da kimin eline düştümüz belli zaten; rok.

    hangi medyada, hangi ortamda gördük, japonların neden teknolojide iyi olduğunu, amerikalıların filmlerde, italyanların turizmde, rusların tıp ve bilim alanında, isviçre ve almanların mühendislikte, bilmem ne takımının alt yapıdan oyuncu yetiştirmesinde, ispanyolların sporda vs. vs. kim çıktı da bizim ülkemizin diğer ileri ülkler ile arasındaki eğitim, altyapı, çalışma vs. vs. farkları değerlendirdi, ne yapmamız gerektiğini yazdı, söyledi.

    bu yüzden, bizim hala spor klüperimizde altyapıdan oyuncu yetişmiyor, yetişen de halısahadan çıkıyor. şirketlerimizde, 6 aylık mühendis, "benim tecrübelerime göre bundan daha iyi üretim yapılamaz" diyiveriyor. eşşoğlu eşek, nereyle kıyasladın, ne tecrüben var senin, kaç kere benchmark yaptın, en önemlisi sen mühendissin bütün olasılıkları deneyip en iyisini bulmaya çalıtın mı? en iyi politikacı da bizde mesela, sağlık sistemi, eğitim sistemi vs en iyiyi biz türkler yapıyoruz.

    olm en delikanlı bile biziz lan, ama bilmiyoruz ki daha adam gibi sevmeyi bile beceremiyoruz.

    totale baktığımızda özetle şu anda en büyük suçlu yine medya ve eğitim sistemi.
    medya gerçekten örnek alınması gereken sistemleri ortaya koyup aramızdaki farkları ortaya koysa kabak gibi, eğitim sistemi de kendisine çeki düzen verse, sadece sınava değil de yaşama, hayata hazırlasa,
    her şey daha güzel olacak.
1233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap