6 entry daha
  • "herkesi baris icinde yonetecegiz, butun dunyayi birlestirecegiz" tandansli hareket eden, red alert'dan da bildigimiz kadariyla sovyetler birligi'nin, tam olarak ideolojik olarak olmasa da, gucunun, ulastigi mertebenin ve herkesi tek bir cati altinda birlestirme ideolojisinin takipcileri olan brotherhood of nod'in onunde duran birlik.

    yapi itibariyle "butun devletler kendi baslarina yonetilirler, demokrasi hakimdir" dusuncesi ile hareket etseler, ve brotherhood of nod'in gerilla taktikleri kullanarak butun dunyayi birlestirme ideolojilerine karsi hareket etseler dahi, kendi caplarinda da bir kuresellesme hareketi olarak dogmus olmalari, baslarinda amerika, ingiltere ve almanya gibi guclerin bulunmasi da bir ilginctir.

    uniteleri cok agirdir, yuksek endustri urunudur. zira birligin uyeleri olan ulkeler de endustriyel bakimdan cok gucludurler ve bu tur silahlari yapma kapasitesine sahiptirler. bir mammoth tank olsun, bir orca olsun, onlarin ellerinden cikmis saheserlerdir. bir gorev icin yaratilmis birliklerden cok, tam guc ile yol alip karsilarina cikan butun engelleri bu brut guc ile yoketmeyi amaclarlar.

    siviller ile daha bir barisik olduklari kesindir. piyadelerini apcler araciligi ile savas alanina tasirlar, nispeten daha uzun omurlu ve daha iyi uretilmis humveeler kullanirlar, ve mrls sistemleri muthistir.

    brotherhood of nod'dan farklari, yuksek teknolojileri degil, yuksek endustriyel kapasiteleridir. o yuzden tanklari ufak degil, medium tank olarak anilir. bir ideoloji arkasina siginmazlar (temple of nod gibi dini bir ismi olan bir bina yoktur mesela, veya hand of nod gibi tamamen propaganda maksatli, guc gosterisi babinda heykelvari binalari da yoktur).

    endustriyel guclerinin bir getirisi olan ion cannon teknolojisi ile tozu dumana kattiklari gibi, aslinda butun yerkureye de bir nevi hakim olduklarini gosterirler. ayni zamanda yine imkanlarindan dolayi, hasar gormus araclari tamir edebilecek kapasitededirler. tam bir duzenli ordudurlar yani bir nevi.

    tiberian sun'da ise titan, hovercraft gibi uniteler ile daha cok teknolojiye yonelik olduklari, teknoloji ile endustriyi birlestirdikleri gosterilmektedir, ancak "mech" ve "hovercraft" gibi, ordu teknolojilerine merakli kitlelerin halen daha "savasta acaba kullanisli midirlar?" sorusuna yanit aradiklari seylerin eklenmis olmasi buyuk bir eksidir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap