218 entry daha
  • kendi çapımda boykot ettiğim metrodur. benim açımdan toplumsal hafızamızın ve duyarlılığımızın yerlerde süründüğünün göstergesidir aynı zamanda. 2 senede bitecek denen metronun bunun 6 katı bir sürede bitmesi ve bu bitmek bilmeyen inşaatın bir insanın ölümüne sebep olması benim gözümde gurur duyulacak bir durum değil. yoksa kızılay- çayyolu 3 saniyeye düştü, evet.

    şimdi olaya pragmatik yaklaşmadığım ve kullanmayacağımı söylediğim için zekamın pek gelişmemiş olduğunu söyleyeceklere peşinen söylüyorum. 12 sene süren inşaatın 11 senesinde ankara'da yaşayan ve metroya en çok ihtiyaç duyan yerlerden biri olan beytepe'ye gidip gelen biri olarak, bu geçtiğimiz sürede ben aptal yerine konduğumu düşünüyorum zaten. bu metroyu kullanmamak beni daha da aptal yapmayacak.

    şimdi lafa değil icraata bakıyorum. ben seneler boyunca yine bugünkü belediyenin bize tayin ettiği 20 senelik körüklü ikaruslarla okula gitmeye çalıştım. otobüste üstüme kar yağdığını bilirim. kalabalık kelimesi beytepe otobüsünün yoğunluğunu tanımlamaya yetmez. şimdi benim en çok ihtiyaç duyduğum senelerde, bu metro bitmedi ama ben her gün yolda kalırken nasıl olduysa belediyemiz ödül üstüne ödül almaya devam etti.
    (bkz: 230)
    (bkz: beytepe otobüsünde otururken otobüsün bozulması)

    bu metro bitmesi gereken zamanda bitmedi ve bir insan yolda yürürken metro inşaatında oluşan göçük yüzünden hayatını kaybetti.* bu olayın üzerinden 2 sene bile geçmedi. hepimiz kadir sevim'i unuttuk. oysa ben de olabilirdim o çukura düşen kişi demedik. şimdi odtü durağı çok güzelmiş, bilim ağacı yapmışlar, kızılaya 3 saniyede 6 milyar insan gidebiliyormuş falan.

    tamam arkadaşlar, takdir edelim. hatta kimin işine yarıyorsa kullansın. ama bir metroyla gurur duymak zaten saçmayken, şu şartlar altında daha da saçma. ha benim kişisel tepkimin dışındaki sorunlara gelecek olursak. evet duraklar çok uzak her yere. zira bu metro inşaatı başladığında eskişehir yolu bomboştu. kentpark, cepa, bakanlıklar vs. hiçbiri ortada yoktu. o yüzden yetersiz kalması çok normal. yani zamanında bitseydi metro ve eskişehir yolunun planlaması ona göre yapılsaydı bugün çok daha verimli bir metro olurdu elimizin altında.
    ayrıca diğer durakları bilmiyorum ama söğütözü durağını engelli vatandaşlarımız kullanmasın diye özellikle yapmışlar gibi. zaten ankara'nın genelinde böyle bir problem var ama o yüzden kabul edilebilir oluyor sanırım. şimdi aklıma gelen diğer kabul edilebilir örnekler için:

    (bkz: armada'nın karşısındaki ucube yapı)
    (bkz: gökkuşağı yolu)
    (bkz: ben böyle sanatın içine tükürürüm)
    (bkz: ankara'ya 52 saat kulesi)
    (bkz: ankara giriş kapıları)
    (bkz: atatürk orman çiftliği katliamı)
    (bkz: ankaralılar tatile çıksın)
    (bkz: 70 gün gölü)
    (bkz: yollar tuzlu inanmayan yalasın)

    neyse sonuç olarak rüya gibi metrodur, tabii. hiç bitmesin istiyor insan.
176 entry daha
hesabın var mı? giriş yap