2 entry daha
  • 6 yil once, hic arastirmadan aldiginiz, yurtici yurtdisi, kah otobuste, kah ucakta, kah metroda ve kah da yururken kullandiginiz, kucuk sevimli kulakici kulakliginizi, yine bir tatil oncesinde, itinayla, minik cantasi icinde bavulunuza atarsiniz.
    pek de muzik dinlemeye vakit bulamadiginiz bu kisa tatilinizden donus gunu, otelden ayrilmadan once hazirladiginiz bavulunuza, sarj kablolari arasinda yerini bulan bu minik cantali kulakliginizi da atarsiniz. ucaga yetisir, uykum var, en iyisi uyuyayim diye dusunur, kulakliginizi cikarmazsiniz bavulunuzdan.
    sonra eve gelip, 2 gun boyunca bavulunuzdaki esyalari cikarirsiniz. kulaklik cantaniz gozunuze takilmaz ama nasilsa bir yerlerdedir dusuncesiyle onemsemezsiniz.
    3. gun de kolayca bulunacak yerlerde bulamayinca, once bir panik baslar. 3 defa didik ettiginiz cantanizi, bavulunuzu, 4. defa didiklersiniz. montunuzun belki hic bir zaman kullanmadiginiz abidik ceplerini, sigmayacagini bildiginiz halde kotunuzdaki kibrit cebini, esyalarinizin arasini, dusme ihtimaline karsi koltuklarin altini, ofise getirmediginizi bildiginiz halde cekmecelerinizi, arabanizin artik hic bir zaman varligindan haberdar olamayacaginiz kivrimlarini ararsiniz ancak yine bulamazsiniz. oteli de arayip sorarsiniz, heyecanla gelecek yaniti beklersiniz ve sonuc olumsuzdur.
    artik eve gittiginizde her an gozunuz kenarda kosede o minik cantayi arar. ruyanizda, aslinda cok kolay bir yerde, montunuzun cebinde oldugunu gorursunuz ve gecenin 3'unde uyanarak, sabah uyaninca bakarim, nasilsa cepteymis der, huzurla uyuyup, sabah uyaninca, bunun bir ruya oldugunu algilayip, montunuzun cebine 6. defa bakarsiniz ve yine yoktur.
    ayni modelden alirim, bu da bana ders olur, daha dikkatli olurum deyip, arastirmaya baslarsiniz ve uretimden kalkmis olmasiyla bunalima girersiniz. umarsizca muadil yeni bir urunu almak icin arastirmalara baslarsiniz ancak dinleme sansiniz hijyenik nedenlerle mumkun degildir. muadil urun dedikleri ise fahis fiyattadir ancak baska sansiniz yoktur.
    esya kaybetmek iste boyle bir seydir. belki de aklini bir kulaklik yuzunden yitirmek de.

    (bkz: aklini yitirmek)
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap