• adımları takip etmek için:
    (bkz: kişiye özel engellenemez vpn kurma yöntemleri/@buyuyup buyuk adam olacaktim)

    önemli: openvpn yerine softether kullanarak istediğiniz kadar kişiyle sunucunuzu paylaşıp ek yazılım olmadan bağlanabilirsiniz.
    onun nasıl yapılacağını öğrenmek için: (bkz: eşe dosta vermelik kişiye özel vpn kurmak)
    ----
    22 mart 2014 twitter'a hiç girilememesi hadisesi ile birlikte vpn sunucularının da peşine düşülme ihtimali doğmuş oldu. buna önlem olarak şu an hazırlamaya başladığım kişiye özel vpn sunucusu kurma yöntemi bu yöntemlerden biri olacak. ne yaptığımızın detaylarına girmeyeceğim, sadece adım adım takip etmeniz için bir guide bu. merak ettiğiniz şeyleri google'da aramaktan çekinmeyin.

    azıcık uğraştırıyor ancak güvenli ve ekonomik. ayrıca sunucunuzu engellediler diyelim, hemen yeni bir tane yeni bir ip adresi ile kurun olsun bitsin ;) hangimize yetişecekler. protokol bazında engellenmeye kalkışılması pek olası değil çünkü "yasaklı sitelere bağlanma yöntemi" olarak kullanılması en az kullanılan yönlerinden biri.

    kötü yanı: ne yazık ki aynı anda en fazla 2 cihazın bağlanmasına izin veriyor.

    yapacağımız şey, virtual private server alıp buna openvpn kurmak olacak.

    maliyet: saati 0.007$ olmak üzere ayda en fazla 5$. işiniz bitince kapatıyorsunuz, boş yere para ödemiyorsunuz.

    edit: gelen bazı mesajlarda 11 lirayı hemen çektiği yönünde uyarı var, bende ay sonunda çekiyor. eğer çekerse merak etmeyin, yine saatlik ücretlendirileceksiniz, sadece 5$ ı hesabınıza kredi olarak yansıtır. isterseniz önümüzdeki aylarda kullanın, daha 3 seçim var önümüzde :)

    gerekli olan şeyler: digital ocean veya herhangi başka bir servis sağlayıcısından alacağınız linux sunucusu. ben digital ocean kullandığım için screenshot'lar v.s. buna göre olacak.

    zaten sunucum var diyorsanız, şu tutorail'ı takip ederek kendinizehemen bir vpn sunucusu kurabilirsiniz: https://www.digitalocean.com/…erver-on-ubuntu-12-04
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap