14 entry daha
  • sahibinden satilik/kiralik diye verilmis ilanlari ac kopek gibi takip edip mal sahibinden komisyon almayarak tum emlak piyasasini kendi uzerlerinden gecirip tamamen havadan para kazanan insanlarin ortak ozelligi.(meslegi diyemiyorum, boyle meslek mi olur be!)

    musterisinin iq sunu 30 varsayarak cesitli oyunlar tertipleyenler, yapacagi en ufak telefon gorusmesinin bedelini sizden isteyenler, ayni ev icin 8 ayri emlakciyla beraber calisanlar, evi her sorana 'orasi gitti sayilir ama siz iyi birine benziyosunuz biraz depozito birakirsaniz sizi en uste yazarim' diyenler, 5 dakika once tanistigi musteri hakkinda ev sahibine "cok guvendigim bir arkadasim geldi, aile degil ama nefis bir insandir referanslari cok genistir" diyebilenler, satilik evle ilgili musteri geldiginde kiralik ev bakanlari direk sktredenler, bedava ilan verilebilen tuketici gazetesine 'sahibinden kiralik' diye ilan verip son dakikada burasi emlak burosu diyenler.. hepsinin ortak noktasi sifatlarinin emlakci olmasi.

    denebilir ki, "efendim onlar da kendilerince yoruluyor, ev gosteriyor, ugrasiyor didiniyor. kazandiklari parayi hakediyorlar". kazandiklari paranin onda biri icin on kat is yapan milyon tane adam varken ben de derim ki, "aha bunu hakediyorlar". emlakcilik yasal bir meslek ise, karaborsacilik da yasal olmali arkadasim, ne farki var ?
978 entry daha
hesabın var mı? giriş yap