2673 entry daha
  • sisli'de bu adamin baskanligi suresince yasadim. arti ve eksileriyle gayet basarili islere imza attigini soyleyebilirim. her seyden once bu adamin baskan olmasi durumunda sehir ankara'dan degil istanbul'dan olmasi gerektigi yerden yonetilicek. bir de abuk sabuk projelere imza atmiyacagi kesin. misal topbas'in teleferik ya da tunel projesi gibi sacma projelerle karsimiza cikmayacaktir. bu adam sisli'de bir cok kez nokta atisi projelerle bir cok seye cozum getirdi.

    ayrica olur da baskan secilirse sponsor bulma ve kullanma kabiliyetinden dolayi bol reklamli islere hazirlikli olun. ki kamu yararina oldugu icin bence sorun yok.

    sisli ilcesinde yasadigim donemde, ilce sinirlarindaki ilk ogretim okullarini tek tek yikip yeniden yapti. ve bu milli egitimin gorevi olmasina ragmen bir belediye baskani olarak elini tasin altina sokup yapti. gayet te guzel yapti. sponsorlarla, belediyenin imkanlariyla bir sekilde cozdu.
    amator spor kluplerine cok yardimi oldu. ferikoy stadi buna en guzel orneklerden biridir.
    sokaklardaki basibos hayvanlarin asilarini yaptirip elinden geldigince hayvanseverlerin sorunlarina care buldu.
    kendisiyle diyaloga girmesi cok kolaydir. en az 2-3 kere oturdugum sokaga gelip insanlara nedir burdaki sorun, neye ihtiyaciniz var diye sorarak cozum bulmasina sahit oldum, kisacasi halkla icice olmasi en guzel yanindan biridir. parayi bulunca jipi altina cekip insanlara yukaridan bakan akpli tandansindan uzaktir.
    bir de bulundugu yerdeki potansiyeli gorebilip ordan halkin yararina rant cikartabiliyor bu adam. bu yuzden marka caddeler projesi oldukca mantikli geliyor. daha evvel nisantasi'nda yapti ve gayet tuttu bu fikir.

    bu adama bakinca egosu biraz rahatsiz edebiliyor. misal devamli kendinden bahsederken 3. tekil sahis olarak bahsetmesi, sikisinca "sarigul'un allahtan baska kimseden korkusu yoktur" argumanina siginmasi...gibi. ki bu arguman turkiye'de bir cok kapiyi acar. halk her zaman bu tarz populizmi sever.
    her ne olursa olsun, insanlarin yedigine, ictigine, eglencesine, yasamina, dinine karisicak bir egosu yoktur. ozunde sosyal demokrattir. kontrol manyagi degildir.

    bir de diger dinlerden olan vatandaslarimiza esit davranir. bu adami cuma camide, cumartesi havrada, pazar kilisede gormek garipsenmez kurtulus ve ferikoy'de yasayan insanlar tarafindan ki bu ulke genelinde ozledigimiz bir durustur.

    eksik yanlari var midir, tabii ki vardir. ama bugun kadir topbas gibi rte'nin emir eri seklinde is yapan veya sirri sureyya gibi istanbul'la ilgili tek bildigi cihangir cafeleri olan toplumsal sinif gecis donemi adamlarindan kat be kat daha iyi calisabilecek adamdir. umarim secilir ve herkese istpatlar bunu.

    edit: metro projesi 200km imis.
2051 entry daha
hesabın var mı? giriş yap