17 entry daha
  • birincisi, black metal norveç orijinli olmayıp yaratıcıları olarak venom, mercyful fate, celtic frost gibi saygın gruplar kabul edildiğine göre sayılan gruplarla bugün black metal yaptığı iddia edilen gruplar aynı kefeye konulamaz. venom vesaire üyeleri, gayet düzgün, çıkıp konserini veren, bittiğinde de gidip birasını içen, senin benim gibi adamlardır. gayet şahsiyetli kişilerdir. bunlara kimse laf edemez.

    ikincisi, yeni nesil grupların sade bir hayat yaşamadıklarını ispat etmek için verilen onca örnek, adamların gerizekalı olduğunu ispat etmekten başka bir işe yaramamaktadır. yeni black metal gruplarının sound'ları ayrı konu. seversiniz ya da sevmezsiniz. ama davranış bozuklukları hiçbir şekilde savunulamaz. nitekim -bu türün ustası olmasam da takip edebildiğim kadarıyla- kimseyi parça pinçik etmeden de gayet güzel modern black metal yapılabilmektedir, bakınız dimmu borgir gibi gruplar. nitekim sahnede tiyatro oynamak farklı şeydir (bkz: king diamond), gidip canın sıkıldı diye grup arkadaşının beynini dağıtmak farklı şeydir. dimmu borgir üyeleri sahnede şovunu yapar, sonra gider anthrax elemanlarıyla içer eğlenirler. biri diğerinin canını sıktı diye birbirlerini vurmazlar.

    adam kesiyor, sonra gidiyor resmini demo kapağına koyuyor diye geçinen adamların bugüne kadar yapmış bulundukları eylemleri tamamen özentilik (adamların çoğu bu sıralarda genç yaşlarda olduğuna göre teenager'lık saplantısı da diyebiliriz) sonucu gerçekleştirdikleri bir gerçektir. bizde de son yıllarda (bazı salak dergilerin salak yazarları yüzünden) bu gerzekleri adam yerine koyan; birbirlerini öldürmeleri, kilise yakmaları nedeniyle korkutucu ya da etkileyici olduklarını düşünen bir kitle türemiştir. açıkçası bu aciz grupların üyelerinin -moronluk yapmadan sadece işini yapanları ayrı tutuyorum- benim gözümde 5 kuruşluk değerleri yoktur. (geçenlerde gaahl'in (sözlük yazarı olan değil, gerçek gaahl) annesinin oğlunun vejeteryan olduğunu açıkladığını biliyor muydunuz?)

    yeni haliyle -üzücü bir şekilde- bünyesinde poser yoğunluğu yaşayan bir müzik türüdür.
462 entry daha
hesabın var mı? giriş yap