20 entry daha
  • abi önce muhalefet iyi bir alternatif olduğunu gösterecek. özellikle chp başa geçerse dindarlara ve kürtlere baskı yapmayacağını açık dille anlatacak. geçmişiyle hesaplaşacak. bizzat açık bir dille biz geçmişte laiklik adı altında dindarlara, ulus devlet ve milliyetçilik adı altında kürtlere büyük baskılar yaptık. bunun farkındayız ve bir daha bunun olmayacağını biz garanti ediyoruz diyecek. bunun için en iyi çare bu hatalarından ders çıkarmış bir chp'dir diyecek. işte o zaman insanlara kızabiliriz hala niye akp'ye oy veriyor diye. öteki durumda anadolunun bağrından kopmuş adam diyor ki basit mantıkta benim kızım başörtüsüyle eskiden ikinci sınıf vatandaştı, şimdi adam yerine konuyor. öbürü diyor ki 2001 ve öncesi o kadar kötüydük ki şu anki ekonomik durumda eh işte yaşayıp gidiyoruz.

    yani muhalefetin geçmişi o kadar kötü ki bunlarla dürüstçe yüzleşmeden, biz zamanında bunları bunları yaptık ama artık yapmayacağız demeden bu iş olmaz. van, urfa ve diyarbakır'da ortalama %1 oy alarak iktidar olunmaz.

    ben oyu çankaya'da kullandım. sırada beklerken yanımızdan kürtçe konuşan 3-4 kişi geçti. önümdeki chp'li ablalar teyzeler resmen köpek yerine koyup tiksintili ifadeler kulladılar adamlar için. ıyy aman kürtler falan diye.

    örneğin çorum'da, çankırı'da, konya'da bir köyde akp kazanıyor ama komşu köyde chp çıkıyor. sizin mantığınıza göre bu iki köyden akp'ye oy veren köy aptal, cahil, yobaz; diğeri aydın, ahlaklı, namuslu. çünkü birinde bir şekilde chp'li aday güven kazanmışken diğerinde güvenilen aday akp'li. komşu iki köyde tamamen zıt sonuçlar çıkması neyi gösteriyor biliyor musunuz ? aslında halkın çok büyük kesiminden oy almak tahmin ettiğinizden çok daha kolay. özellikle kırsaldaki vatandaşın, ve kırsal kökenlere sahip şehirli vatandaşın bir siyasi tercihi falan yok. her ne kadar alevi sünni ayrışması oylarda etkili olsa da seçmen üzerinde geleceğe dair güven tesis ettiğiniz anda sözgelimi yıllarca akp'ye oy vermiş bir adamın chp'ye oy vermeye başlaması hiç de uzak bir ihtimal değil.

    ama siz hala yobaz deyin. cahil deyin. bu kafayla olmaz hocam. bi yol olmaz.
299 entry daha
hesabın var mı? giriş yap