1 entry daha
  • bugün istanbul'un ve aslında türkiye'nin tüm lgbti örgütlerinin takip ettiği, seçim döneminde yoğun paylaşımlarının olduğu lgbti siyasal talepler ve temsil platformu'nun facebook grubunda açık açık 2014 haziran ayında istanbul-istiklal caddesi'nde yapılacak olan 22.onur haftası yürüyüşüne pankartları ve parti amblemleriyle katılacaklarını beyan eden grup.

    öncesinde 1 nisan şakası gibi gözükse de sonrasında ciddi oldukları anlaşılmıştır. doğu avrupa'nın, akdeniz havzasının ve ortadoğu'nun bu en politik ve kalabalık lgbti onur yürüşü'ne faşist bir partiyi temsil ederek geliyor oluşları epey şaşırtmıştır.

    geçmişte adalet ve kalkınma partisi'nin il genel merkezine resmi olarak kayıtlı olup olmadıkları sorulduğunda ise hayır cevabı gelmiştir. bugünkü konuşmalar ve paylaşımlar içerisinde de bu duruşlarını kendi hür iradeleriyle ve partiden bağımsız bir şekilde gerçekleştireceklerini ifade ettiler. onur haftasının organizasyonundan sorumlu komisyona bağlı yürüyüş komitesinin pankart ve flama kurallarına uyacaklarını da beyan eden grup, adalet ve kalkınma partisi'nin dikkatini çekmek ve destekçileri arasında lgbti'lerin de olduğunu göstermek istediklerini de paylaşımlarına eklemişlerdir.

    valla gelmeleri bir hak, anayasanın 26. maddesi'ne göre herkesin bir arada fikrini ve düşüncesini söyleme ve yayma hürriyeti var ama partileri uzun süredir bunu engelliyor. ama onca politik, radikal ve muhalif lgbti birey onları orada güle oynaya yürütür mü emin olamadım. geçen sene yürüyüşe 60 binden fazla insan katıldı. çoğu gezi'den örgütlenmiş halk, sivil toplum ve siyasi hareketlerdi. velhasılıkelam birçok sosyalist grubun, kürt lgbti'lerin dikkatini çekselerde sol ve aşırı sol lgbti'lerin örgütlendiği lgbti hareketinin içinde fazla barınamayacakları aşikardır. eşcinsel ve/veya trans olmak siyasetler üstü bir durum olsa da kimse tek bir kimliğe de sahip değildir ve hak mücadelesinin oldukça barışçıl ve demokratik bir zeminde ilerleten lgbti hareketinden katılımları mevzubahis olursa ciddi anlamda tepki alacakları da bir gerçektir.

    (bkz: oksimoronun oksimoronu)
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap