47 entry daha
  • kullanmaya başlamayı düşünüp tereddütte olan arkadaşlar için söyleyelim; omega 3 kanın pıhtılaşma oranını düşürür, yani halk arasındaki tabiriyle kanı sulandırır. kalp ve dolaşım sistemine en büyük faydalarından biri de budur. ancak kan pıhtılaşmasında sorun yaşayanların veya kan sulandırıcı ilaç kullananların bunu kullanmadan önce doktora danışmasında fayda vardır.

    ayrıca, kanı sulandıran başka besin katkıları veya ilaçlar kullanılıyorsa (aspirin, ginkgo biloba vs.) bunun da kan sulandırıcı etkisi birleşip, örneğin bir beyin kanaması riski varsa bunu hızlandıracak bir etki yapabileceği düşünülebilir. ancak bu etkinin, normal dozlarda ve normal bir sağlık düzeyinde ciddi anlamda olumsuz bir sonuç yaratabileceğine dair bir örnek duymadım. yine de var olan bir kanama potansiyelini, artık son raddesine yaklaşmışsa bir anda başlatabilme ihtimali vardır diye düşünülebilir herhalde, bu tür kan sulandıran besin katkılarının.

    isteyen bir laboratuvara gidip kan pıhtılaşma zamanını (trombin zamanı) ölçtürebilir ama normal şartlarda bu kadar uğraşmaya değer mi, tartışılır.

    bu uyarıdan sonra belirtmek gerekir ki aslında çok faydalıdır, normal bir dozda, yani kapsülün miligramına göre değişmek kaydıyla günde 1 veya 2 tane kullanılabilir. burada sayılamayacak kadar çok faydası vardır.

    bu arada, balık yağı ve omega 3 kullananlarda, kapsülü yuttuktan birkaç dakika sonra ağza gelen balık kokusu için (aslında hiç rahatsız edici değildir. bir kez gelir öyle, sonra gider. mide falan bulandırmaz, hafiftir) zamanında yazdığımız bir entariyi burada hatırlatalım:

    (bkz: balık yağı hapı/@cryogenix)
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap