67 entry daha
  • bu araçlarda kullanılan ecotec motorlar* yüksek sıcaklıklarda çalışmayı sever. özellikle 96 ve 99 arasında üretilen b kasalarda bu durum elektrik tesisatının (sıcaklıktan hasar gören kablolar yüzünden) zarar görmesine neden olabiliyor ki bunun tamiri de zahmetli ve pahalıdır. bunun dışında bu araçlar sürekli aracı zorlayan ve biraz da sert kullanan birileri tarafından kullanıldığında* oksijen sensörü arızası, eksantrik sensörü arızası, egr valf arızası, yağ yakma vs. gibi problemler açabilir. bu arızalara rağmen 200'ün üstüne kolayca çıkıp bir de beni hiç yolda bırakmamasıyla sağlam bir motor olduğunu düşünüyorum.

    b kasa olanları şehir içinde kullanmak biraz yorucudur. direksiyonunun hidrolik olduğu iddia edilir; fakat broadway direksiyonundan hallicedir. süspansiyonu ise kazık gibidir. girdiğiniz her çukurun şeklinin grafiğini size çizdirebilecek kadar serttir ama uzun yolda da çok süperdir. sert direksiyon 190 ile giderken bile bırakılınca yerinden oynamaz, araba ip gibi uzar gider.**** sert süspansiyonlar da iyi bir yol tutuşu sağlar. ayrıca araç iyi bir aerodinamik tasarıma sahip. hem hava akımının etkisiyle sarsılmıyor hem de çok rüzgar sesi almıyor. tabii bunda aerodinamik yan aynaların, rüzgarlık ve ön karlığın etkisi ve de aracın streamline şekli etkili oluyor kanaatimce. kullanmakta olduğum b kasa gt modelinde donanım olarak elektrikli camlar, elektrikli yan ayna ayarı, dijital klima, recaro koltuklar, sunroof, hava yastığı, traction control, yol bilgisayarı, 16 inç aluminyum alaşımlı jantlar ve irmscher body kit bulunuyor. ilginç olarak orta konsoldaki klima ve antipatinaj düğmelerine basınca düğmedeki ışıkların yanması bunların kapalı olduğu anlamına geliyormuş. çalışması için de ışıkların söndürülmesi gerekiyor. ya da benimkinde bir terslik var.

    bir de bu araçlar eğer benzinli olarak kullanılıyorsa özellikle şehir içinde kol gibi yakar.* parçaları piyasada boldur. kolaylıkla bulunabilir ama onların da fiyatları kol gibidir.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap