4 entry daha
  • valla cehaletinizi gecirecek ilac ben olmak istemem ancak uzmanlik alanima denk gelip duruyorsunuz gelisine yapistirmadan edemeyecegim.

    gunumuzde pek cok balik turu omurlerinin her yil iki ayini karada geri kalan on ayini tatlisularda gecirmeye devam ediyor. anabantidae familyasi kuraklik ve su baskini dongusunde gecen yasamlarini bu tarz bir adaptasyonla duzenleyerek hayatta kaliyor. tur olarak anabas testudineus ve anabas cobojius incelenebilir. labirent fish de denilen bu baliklar sahip olduklari labirent organi sayesinde atmosferik oksijen soluyabilmektedirler.

    bunun disinda lepidosirenidae familyasindan lepidosiren paradoxa gibi akcigerli baliklar da karaya cikip uzun sure hareket edebilir kuraklik suresince camurun altinda yillarca hayatta kalabilir. bu baliklarin pektoral yuzgecleri diger baliklarin aksine birer kemik ile omuz diyebilecegimiz vucut bolgesine baglidir. bu evrimin denizden karaya gecis icin olusturdugu bir cozumdur de.

    daha detayli bilgi isteyen kamiller bana ulasabilir. bilmemek degil hiyar gibi bilmedigini duyurup bundan prim yapmaya calismak ayiptir.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap