4 entry daha
  • sabancı bugün türkiye'deki hemen hemen bütün yönetim danışmanları, erp uzmanları veya yönetim biliminde iş yapan kişilerin bir dönem ortak geçmişini taşıdığı yerdir. maaş seviyesi genel olarak koç'un altında olmakla beraber çalışma koşulları, iş ahlakı ve yönetim bilimlerindeki gelişmişlik açısından koç'un çok ama çok önündedir.
    buna örnek olarak sabancı center'da yer alan eski ama belli bir "decency"ye sahip yerleşim kalitesini gösterebiliriz. aynı şeyi koç'un hemen hemen hiç bir yerleşkesinde görmek mümkün değildir.
    öte yandan yukarıda belirttiğim gibi koç şirketlerinde maaş seviyesi daha yüksek olmakla beraber, çalışma ahlakı çok daha düşük, yönetim bilimi gelişmişliği çok daha berbat seviyelerdedir. öyle ki performans yönetimi konusunda çalışan bir çok kişi, "xyz müdürümüz koç'tan geldi" cümlesini yönetim sistemlerinde kullanılan excel'lere bakarak "belli" diye yanıtlayabilir. tamamen koç uydurması sistemlerle yönetilmeye çalışılan, koç'ta tıkandığı seviyede daha küçük ölçekli firmalara genel müdür olup farzı misal özel misaflrlerin ağırlandığı odalardaki peçetelerin "renkli logolar" içeriyor olmasına takıp, buradan cost cutting yapmaya çalışan yöneticilerin cirit attığı şirketler mevcuttur.

    netice olarak sabancıyı sevdiğimi falan düşünmesin kimse. en ufak çaptaki holdingten bile tiskinmeye yakın duygularla bahsederim.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap