aynı isimde "snowpiercer (dizi)" başlığı da var
47 entry daha
  • net olarak guzel filmdir...sistem elestirisidir..7.5/10 dur.cok gozumuze sokarak gostermis ama yine anlamayanlar icin tekrar soyleyeyim...bro bak , tren su an ki sistemdir..

    --- spoiler ---

    -gunluk yaptigin junior isler(makine dairesindeki cocuk) , trenin ilerlemesini saglar sisteme hizmet eder..

    -trenin icinde yasamaya mecbur olmak , disarisinin soguk olarak korkutulmasi , baska bir dunyanin mumkun olmadiginin sana dayatilmasidir , ogretilmesidir.

    -polis/asker 1.sinifin cikarlarini korur fakat olumleri de aslinda arka vagonlarin olumlerinden sayilir %74 un icinde...(ayrica sistemle catisirsan once korku salinir , (baligin kesilmesi))

    -devrim biz izin verdigimiz surece devrimdir veya bunun yanilsamasini yapar sistemi yonetenler.(bunun hangisi oldugunu bilemedim, ama acmazimiz da o degil mi su anda?)

    -sistem o kadar da guclu degildir (silahta mermi olmamasi) ,veya gucludur(silahlarin cikmasi)-bir onceki maddeye iliskin cevap degisir.

    -sistemin basina gecerek veya gecmeye calisarak sistemi degistiremessin ( makine dairesinde bir an icin devrimci abimizin , sistemin halkin iyiligi icin olduguna inanmasi)

    -zengin tayfasi kucuk devrimci bireysel olaylari ziklemez(adam gecerken tepki vermemeleri) , sadece sistemin gercekten tehlikede oldugu telkin edildigi zaman ayaga kalkar...son sahne.

    -sistemi sadece treni yikarak degistirebilirsin -o kapi degil bu kapi..

    -bocek yedirmek -en son bm raporuydu galiba -ileride insan irkinin protein kaynagi olacaktir.

    -sistemi yikmak kolay olmayacaktir.mucadele gerektirir...cogu zaman sistemi degistirecek olarak baslarsin ,cocuklari ve sistemin rezaletini gosteren olmadigi anda sicarsin...

    --- spoiler ---

    guzel filmdir, iyi dusunulmustur, canavar gibi filmdir , izleyiniz izletiniz ...
407 entry daha
hesabın var mı? giriş yap