• tema vakfı'nın yönetim kurulu başkanı. ayrıca ege zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları birliği'nin ilk kadın başkanı olarak da bilinen yönetici.

    hakkındaki haberlere göre kendisi, türkiye'nin en çok gönüllüye sahip sivil toplum kuruluşu tema vakfı'nın başına geçmeden önce, çalışma hayatında sendikal sorunlarla gündeme gelmiş en son çalıştığı kurumda sendika yüzünden restleşerek istifa etmiştir.

    --- spoiler ---
    fora'ya sendika geldi, deniz ataç gitti!

    06.07.2007 / sinan doğan / referans gazetesi

    balıkesir'in havran ilçesinde fora markasıyla zeytin ve zeytinyağı üreten türkiye iş bankası'na ait ant gıda'ya sendika girince, 10 yıla yakın süredir firmanın başında bulunan, ege zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları birliği'nde başkanlık ve yöneticilik yapan deniz ataç istifa etti.

    türk-iş'e bağlı tek gıda-iş sendikası'nın ant gıda'da örgütlenme çalışmaları yaklaşık 4 yıl önce başladı. kısa süre öncede banka yöneticileri ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda 326 çalışana sahip fabrikada 280 çalışan sendikaya üye oldu. tek gıda-iş sendikası egebölge başkan yardımcısı gürsel köse, ant gıda'da örgütlenmek için 4 yıldır çalıştıklarını belirterek, "deniz ataç işyerinde sendikaya şiddetli karşı çıktı. bizimle karşılıklı görüşmelerinde 'sendika gelirse ben giderim' diyordu. biz türkiye iş bankası yöneticileriyle görüşüp uzlaşmaya vardık. sendikayı fabrikaya soktuk. sayın ataç bu konuyu bir onur sorunu haline getirdi. bu nedenle istifa etti" dedi.

    işadamı erol evcil'e ait eze zeytincilik firmasına verilen krediler nedeniyle zeytin sektörüne girmek zorunda kalan ve havran'daki dünyanın en büyük zeytin işleme tesislerinden biri olan fabrikayı devralan türkiye iş bankası, bu işin sorumluluğunu deniz ataç'a verdi. ant gıda icra koordinasyon kurulu üyesi ve pazarlama şirketi zepapazarlama a.ş.'nin genel müdürü olan deniz ataç, 68 bin metrekarelik alanda 85 bin ton üretim, 60 bin ton depolama kapasitesine sahip tesisi saygın bir konuma getirdi. fora markasının yaratılmasında ve yurtdışında tanıtılmasında büyük çaba harcadı. nisan 2002'de ege zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları birliği başkanlığı'na seçilen ataç,ege ihracatçı birlikleri'nin 63 yıllık tarihinde ilk kadın başkan ünvanını taşıyor.
    --- spoiler ---

    kaynak: http://zeytuni.blogspot.com.tr/…eniz-ata-gitti.html
    son erişim: 23.10.2014
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap