• ülkede özgür gündem isimli kürt milliyetçisi gazetede kendine alim havası veren bir zatın yazısında geçen cümle.

    adamlar böyle angutça şeylerle bile ırkçılık yapıyorlar. yok allah yahudilere hz. musa'yı, araplara hz. muhammed'i, kürtlere de zerdüşt'ü göndermiş de ortadoğu'nun kadim halkı olmayan türklere göndermemiş.

    bir kere yazının konusu yezidiler. yazarın kendi deyimiyle ezidiler. ezidileri anlatmak için kağıda kaleme sarılan muhterem içindeki kompleksin dürtüklemesi ile tutmuş araya allah'ın türklere peygamber göndermediğini sokuşturarak aklınca türkleri aşağılamış. e göndermediyse? ya bu adamlar manyak mı? ne demek yani? bir türkle kürt karşı karşıya geldiğinde kürt "allah size peygamber göndermemiş yaaa" mı diyecek? bu arada zerdüşt'ü de sahiplenmiş beyimiz.

    bunlar ne biçim adamlar? yahu bir de devrimci, ilerici demokrat takılıyorsunuz. ama tutup ırkçılığın en bayağısını en iğrencini yapıyorsunuz. lumpen kitleniz de gaza geliyor. ilerici devrimci düşünen hangi insan "allah bunlara peygamber gönderdi, bunlara göndermedi" diye çetele tutar? gönderse ne göndermese ne? ama akıllarınca yerlerde sürünen egolarını şişirmek için done bulacaklar ya gördükleri herşeye abuk subuk olduğuna bakmadan mal bulmuş mağribi gibi atlıyorlar.

    yine vakti zamanında gazetelerinde okuduğum bir yazıda bir ezik de abuk bir mantık kurgusu ile selahaddin eyyubi ile osmanlıyı kıyaslıyor ve kendince birşeyler geveliyordu. ak selahattin eyyubi, kara osmanlı. kürt selahattin eyyubi, türk osmanlı. burada osmanlıyı savunacak değilim. bu muhteremlerin bataklığına çekilip kontra bir sefil ırkçılık retoriği de kuracak değilim ama bu kıyas güdüsü bile bilinçaltlarındaki kompleksi anlatmak için önemli bir veridir.

    türkiye solu için en temel sorun "ezilmiş halk, halkların kardeşliği" gibi söylemler ile içlerine girmiş düzeysiz şovenistlerdir. önceden mhp ile kıyaslıyordum ama bu mhp'ye de haksızlık olur. artık sadece nihalatsiz org'taki tosuncuklarla kıyaslanabilirler. ırkçı değilim. ırkçılığın her türlüsünden nefret ederim ama bunların hem ırkçılığın alasını yapıp hem de türk solunu manipule etmeye çalışmaları rahatsız ediyor beni. tamam bu ülkede demokratikleşme sorunu var. kürt realitesi var. hiçbir ayrım yapılmadan herkes anayasal vatandaşlık düzleminde eşit bireyler olarak bu ülkede yaşamalı. ancak bir kısım zevat kendini ayırıp, abuk subuk söylemlerle sidik yarıştırdıklarını sanırsa diyecek bir kaç sözüm de var.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap