460 entry daha
  • tahminimin aksine çok renkli ve bol gollü bir maç olmadı. fakat sanırım tahminimi yaparken maçın olimpiyat stadında oynanacağını dikkate almadığım için yanıldım. bu ruhsuz stadda daha iyisi zor. oysa en az 10 yıldır iki takımın kadıköy’de ve inönü’de yaptığı bütün maçlar çok renkli. büyük kaptan bile bu maçtan önce attığı twitte “beşiktaş’la yaptığımız maçlar sonucu ne olursa olsun çok özel ve güzel maçlardı” demişti.
    her iki takım da kazanmak isteyeceğinden, son dakikalarda bol pozisyon olur diyordum, aslında kısmen bu gerçekleşti, ama gol gelmedi. tabii aslında skorundan çok caner’in hareketi ve biliç’in sözleriyle hatırlanacak bu mücadele.
    “they have shown that they are not only a good team, but also good men” dedi slaven biliç.
    ben de biliç reyize sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
    bu arada eğer “fener bilerek asılmadı, gs’yi üçüncülüğe itmek için” gibi bir şey düşünen olursa sahada tüm gücüyle mücadele eden iki takım oyuncularına çok büyük haksızlık etmiş olur. maçın son saniyesine kadar fenerbahçe gol aradı ama başaramadı. m.topal’ın yakın mesafeden vuramadığı pozisyon var, son dakikada girmeyen toplar var vs. şunu unutmamak lazım, bu iki takımın oynadığı en gergin, en önemli maçlarda bile saha içinde hiçbir olay çıkmadı. umarım hep böyle devam eder.
    bir not da beşiktaş’ın golüyle ilgili. bu pozisyonlar ofsayt değil. benzerini ligin ilk yarısındaki bir maçta fenerbahçe’nin bir pozisyonu için defalarca yazmıştım. almeida topa koşuyor ama “interfering with play” durumunda değil, zira topa dokunmuyor, kalecinin görüşünü bence kapatmıyor, rakiple bir mücadele içinde de değil. sonuçta markus ofsayt dese de, gol nizami. markus da yeni kuralları bir türlü öğrenemedi zaten.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap