3 entry daha
  • beleş diye kendinizi rezil etmenin alemi yok. olmaz olası bir hizmettir bu yandex'in verdiği. ağzıma sıçtı resmen.

    com.tr uzantılı adresim için, hosting hizmeti aldığım firmayı değiştirip ücretsiz hosting hizmeti veren yandex firmasını kullanmak istedim. yılda 84 lira verip 5 tane mail adresi almaktansa hiç para vermeden 1000 tane mail adresi cazip geldi. hay ben o cazip diyen kafamı sikeyim.

    önce yandex'in dns adreslerini nic.tr'den login olup güncelledim. daha sonra yandex dedi ki, "alan adının sana ait olduğunu doğrulamamız için, alan adına ait iletişim e-posta adresini "59ec1567e8ac@yandex.com.tr" olarak değiştir". sanırım whois'den baktığında kendi verdiği adresi görmek istiyor. kafama sıçayım ki değiştirdim. hatta değiştirirken nic.tr uyardı, "bu yeni adrese onay maili göndereceğiz, onay verene kadar sorumlu kodunuza erişim durdurulacaktır" diye. ben yandex'in reklamlarda söyediği gibi her boku bildiğini zannettiğimden, herhangi bir sitedeki kayıtlı bir e-posta adresi değiştirildiğinde o yeni adrese onay maili gönderildiğini bildiklerini zannettiğimden, bu saçma sapan mail adresinin en azından onay işlemi tamamlandığında bir şekilde ulaşılabilir falan olacağını, oraya gelen onay mailine ulaşıp onay verebileceğimi falan düşündüğümden tereddüt etmedim. ne oldu peki? meğersem o sadece yandex doğrulasın diye oluşturulmuş tek seferlik sanal bir adresmiş. ulaşılabilir bir adres falan değilmiş. tabii nic.tr o koduğumun adresine onay postası gönderip, onay verilene kadar da alan adı hesabımı kilitledi. yandex diyor ki "bü sörünü elen edi seğleyicinizle çözeceksünüz". alan adı sağlayıcısı olan nic.tr de diyor ki "biz bir şey yapamayız".

    neyse ki hosting hizmeti çalışıyor. henüz çalışıyor yani. ama 7 ekim 2014'te süresi dolup yeni dönem ödemesi yapmam gerektiğinde login olup ödeme yapamayacağım için alan adımı kaybedeceğim. bir süre askıda durduktan sonra boşa düşünce başka bir adammışım gibi aynı alan adına tekrar başvuracağım. tabii bu arada iş maillerim falan yalan olacak. herkesi arayıp o askı süresinde hotmail, gmail adresi falan vermek, yeniden alınca düzelttirmek zorunda kalacağım. belki yeniden alamayacağım. her yerdeki adresimi değiştirip antetli kağıt, zarf, fatura vs. yeniden bastıracağım.

    işin kötüsü "vereceğiniz hosting hizmetine sıçayım ben gidiyorum" da diyemiyorum. zira yeni gideceğim firma kendi dns adreslerini verecek ve ben nic.tr'den onu da güncelleyemeyeceğim.

    teşekkür ederim yandex, alan adının bana ait olduğunu doğrulama yöntemin gerçekten süpermiş.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap