92 entry daha
  • her gün özel bir gün olmuş evvelsi gün türk faşistlerinin kutlu türklük günü, dün star wars günü, bugün yumurtalık kanseri günü... takvimde fikri sönmez'in ölüm yıldönümüne yer kalmamış, kalmasın daha iyi.

    şimdi dün mezarı başında yapılan anmanın fotoğraflarına baktım, fikri sönmez'in mezarından kalkıp ayşe makar'a doğru yürünmüş ne güzel.. fatsa fikri sönmez kadar, aynı zamanda ayşe makar, kemal özdemir, kemal kara, ilhan durmuş, necmi karagülle ve diğer devrimciler demek olduğu için güzel. fikri sönmez'i evcil bir marka, meydan ve meclis nutuklarında adından sözedilerek prim yapılacak "tarihi bir kişilik" bir haline getirmeye çalışanlar çoğaldığı için güzel...

    ama korkmaya, üzülmeye, yazıklanmaya gerek yok. bir yere gittiği, kayıp gittiği, yok olduğu, "çoktan tarih olduğu" yok fikri sönmez'in... şimdilerde her mahalle dayanışmasında, her sokak imecesinde, tüm 1 mayıs'larda, gezi'de, forumlarda, her takas pazarında, 1 mayıs beşiktaş barikatlarında, barikatların çok arkasında sadece orada olmak için gelip oturanlarda, polis saldırdığında bir apartmana girenlerde, o evlerin kapılarını açanlarda, çocuğum dikkat edin diyenlerde, adliye kapısında bekleyenlerde, her mahalle bostanında, direnişçilerin yaralarına pansuman olan her doktorda, fikri sönmez'in sesi var, izi var, eli var, yolu var. "bıraksaydık her yer fatsa olurdu" diyen 12 eylül generallerine şimdi "bırakırsak her yer gezi olurdu" diyerek eklenenlere karşı, dilimizde, aklımızda, fikrimizde yeri var..
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap