114 entry daha
  • sosyal devlette yapılması zaruri olan uygulama ki bu uygulamada yaş sınırı aslında tam olarak 60 olmalı.
    insanlar zaten çalıştıkları 40 yıl boyunca o beleş binecekleri toplu taşımanın masrafını vergileriyle ödüyorlar. niye çalışıyoruz? daha doğrusu neden gelecek kaygımız var? niye ssk istiyoruz? aptal mıyız?

    biliyoruz ki gün gelecek çalışamayacağız. yaşlanacağız. çalışamadığımız günlerde paramız yok diye yolda sokakta kalmayalım, başkasının eline bakmayalım diye derdimiz tasamız.

    sözün özü, yaşlı dediğiniz insan sırasını savmış, sizin geçtiğiniz yollardan muhtelemen sizden daha kötü şartlarda geçmiş bi insandır. sosyal devlete yeteri kadar baktığı için sıra sosyal devletin ona bakmasına gelmiştir.

    napalım? yeterince yaşlanmadan intihar mı edelim, toplu taşıma ferah olsun, gençler rahat rahat gitsin. veya 50 yaşın üstündekileri şehirlerden köylere mi atalım?

    hep söylüyorum. konuşurken bi yere kadar düşünüyosunuz. bi yerden sonrası yok. zamanında o adam çalışabildiği için sen de mesela ekmek elden su gölden, öğrenci indirimi şudur budur diye yaşadın. ilk 6 yaşına kadar beleş bindin toplu taşımaya. o zaman o adam "bana ne bu piçlerden" dedi mi? demedi.

    bi havuz var canım havuzun adı devlet. herkes ona çalışıyor. zamanı geldiğinde devlet kendisine baksın diye, devletin aldığı vergilerle vatandaşlarını belli bir yaştan sonra beleş yaşatabilmek için tasarruf yapması bekleniyor. düşünce hinterlandınızı biraz geniş tutarsanız, sığlığı baktın mı burdan belli olmaz.

    devlet bu kazandığı paraya rağmen, tasarruf yapmıyor ve "yaşlılar için beleş ondan zam yapıyoz. yaşlılar biniyo ondan yer yok." gibi salakça şeyler söylüyorsa seni tuzlayıp hıyar yerine koyuyor yiğido. habering olsun.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap