212 entry daha
  • genel olarak ilk kez girenlerin dağıldığı, daha önceden ve özellikle 17 kasım 2013 ales'e girenlerin ise çılgın attığı sınav olmuştur. o sınavın soruları yayımlanmadığı için ilk kez girenler 2000'li yıllardaki gibi sorular bekliyorlardı. kasımdaki ales'e girip istediğini elde edemeyenler ise neyle karşılaşabileceklerini biliyorlardı ve kendilerini en kötüsüne dahi hazırlamışlardı. nitekim sınav yine zordu ama kasımdaki sınava nazaran daha kolaydı. özellikle mantık soruları çok daha kolay ve çözülebilirdi.

    sadece ayşeli burculu mantık sorusu biraz kasıntıydı ve tablo yapımı biraz karışıktı ama daha önce 2013 kpss'deki meşhur vitamin sorusuyla karşılaşmış bir kişiye vız gelir tırıs giderdi.

    ayrıca bu sınavın 17 kasım 2013 ales'ten ayrılan en büyük yanı soru sayısının azaltılmış olmasıydı. ilk kez girenleri bilmem ama daha önce girenler için büyük kolaylık oldu. kasımdaki o 3 saatlik cehennem ızdırabından sonra 40'ar soru ve 2,5 saat gayet ideal geldi. ilkbahardaki aleslerin daha kolay olduğu geyiği sanırım ispatlanmış oldu.

    sözelci olduğum için matematik sorularından çok fazla anlamam. kasımdaki sınavda değil matematiğe bakmak, sözelleri bile tam olarak yetiştirememiştim. bu sınavda ise sözelleri bitirip 10 tane matematik sorusu yapabildim. sınavdan önce 1 tane bile matematik sorusu çözmedim. sanırım mat 1 kolaydı. matematikle uzaktan yakından ilgisi olmayan şahsıma bile kolay göründüğüne göre, sayılsalcılara muhtemelen çocuk oyuncağı gelmiştir.

    imza: 17 kasım 2013 ales'ten 78 alıp (sözel) yerleşemeyen bir formasyonzede.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap