9 entry daha
  • 2013 model 0.9 twinair modelini 6 gün kullandığım araba.

    aracı kaskodan verdiler bende model değiştirmek yerine "lan bi de bunu deneyelim nolacak ki çeşit olsun" diyerek aldım otomatik şanzımanlı aracı.

    ve sonuç;

    - benim kullanımımda km başına 36kr yaktı. (oha)
    - otomatik şanzıman çok kötü. arkadaşlar kötü ama öyle böyle değil. yığılmalar, vites atarken öne ittirmeler. lanet olsun. cvt'ye laf edeni allah çarpar.
    - aracın işçiliği güzel. ayrıca dışı küçücük ama içi "büyücük". gerçekten iyi.
    - konfor iyi, süspansiyon ayarları güzel. çukurları tümsekleri gayet güzel alıyor. (benim honda jazz'a göre bu konuda fersah fersah ileride)
    - direksiyon hafif ve hisli. tepkileri güzel.
    - 0.9 motorun -turbosu sayesinde- performansı iyi, şaşırırsınız vallahi. ancak şu var. araç .9 olduğu için 5. vites 90'da giderken 3000d/d görüyorsunuz. o da yakıt tüketimini ağlatıyor. inanın bana; downsizing akımı güzel gelebilir ama yakıt tüketimi olarak koca bir hiç. (burada tsi'dan tutun diğer pek çok turbobenzinli araçları da eleştiriyorum. performansları iyi ama ekonomi çok kötü)
    - start-stop var. çok fazla dur-kalk varsa trafikte işiniz iş. opsiyonel olduğu için devre dışı kalabilir.
    - müzik/ses idare eder.
    - bagaj seyahat kaldırmaz ama 3 kişilik ailenin bir avm'ye gidiş dönüşünü (puset filan dahil ediyorum) kaldırır.

    sonuç: o şanzıman oldukça o araç alınmamalı. ayrıca yakıt tüketimi de fecaat. 0,9 lt motora 36 ykr tüketim (kurşunsuz 95- 4,95 tl) olmaz olsun. ayrıca şehir içinde çevik ve iyi park edilebilir olmasına rağmen otoban ortamlarında sarsıyor (korkutur adamı 120-130'dan sonra) ve yüksek hız manyak tüketim demek. sadece şehir içinde anlamlı bir araç. onda da şanzımana yine küfür etme ihtiyacımı hatırlatıyorum. iğrenç. otomatiklerin dip noktası.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap