10 entry daha
  • gerçekten oyunun en tehlikeli herolarından birisidir kendileri. şimdi bu kuçunun oyun sonuna kadar devam eden etkisi üzerine 23 nisan metnimi çıkartıyorum;

    artılar:

    1.)bir kere q skillinin birikebilmesi(stack). bu çok önemli bir olay. minyonların yarı çapına göre ve büyük yaratıklar ya da heroları kestikçe yani son vuruşu bu bu skille yaptıkça artan hasarımız var. avantaj olarak bakarsak eğer, late game'de bile milletin itemi, skilleri her boku bitmiş bir şekilde tf'ye girecek ama sizin q skilliniz hala birikecek bir sınırı yok. 20.ci dakika'ya kadar en kötü 150-200 biriktirmeye bakın ama en kötü. oyun sonunda kasılmış bir nasus'u durdurmak gayet zor, takım arkadaşlarının aykut elmas vine'ında ki gibi ''baaagnaa pagaara veeeer'' diye gezinmesi lazım ki nasus hiç bir işe yaramasın.

    2.)q skilli gene birikebilmesinin bir artısı olarak, saldırı gücü ya da ad kasmanızın pek bir manası yok. nedenine gelirsek, bir kere skilleriniz attack combo skiller değiller, q hariç. w skilli, karşıdakinin normal hızı ve saldırı hızını düşürür, e skilliniz ise büyü hasarı, magic ve armor penet... azaltır. o yüzden tanky'liğin dibine vurunuz ve q skilliyle vururken oha bir de buna ad kassam acep nolur diye düşününüz.

    3)e skilliniz tf'de korku filmi etkisi gösterecek, orası kesin. akıncı gibi yaldır yaldır gelen 5 cengaveri bu skille geri püskürtüp gülmekten altınıza sıçabilirsiniz.

    4)baktınız takım angut, yollayın onları vietnam görevine, girsinler tf'de milleti oyalasınlar, sizde geçin lane'nize inhiye kadar yolunuz var. selametle. bunu yapabilecek en iyi hero bence nasustur.

    5) eğer erken killeri alır kasılırsanız şaka maka, ölümsüzlüğün nasıl bir şey olduğunu sorgulayabilirsiniz, bazı zamanlar insan hayret ediyor. neyse.

    şimdilik en önemlileri bunlar

    eksiler:

    1.) early game'de karşınıza hızlı, kaçmalı, yanar dönerli skilleri olan champler gelirse direk kule altında kalın. zaten nasus oyun başında güçlü, iş yapabilecek bir karakter değil. bir de karşı taraf biliyorsa nasus'un neler yapabileceğini, minyonlara sadece son vuruş yaparak lane ittirmez ve sizi kendine doğru çekmeye başlar. farm yapmakta sıkıntı çekersiniz ve q stack yalan olur.

    2.)skilleriniz attack combo üzerine değil ama tabi ki bir combo'dur. hero'yu yavaşlatıp(w), üstüne altına zırh düşüren ve büyü hasarı veren skilli açmayı(e), son olarak da q skilliyle tepesine binebilirsiniz ama. gank geldiği sırada yapabileceğiniz pek bir şey yok. tabi level 6 iseniz ultiyi açıp kaçmaya bakarsınız nasus karakteri durmak yok yola devam karakteridir ama oyun başlarında özellikle çok zayıf kalır.

    3.)rakipler sizden korkarlar. şaka gibi değil mi, mid game'de arada bir kaç kill de almış bir nasusu gören rakip direk topuklamaya bakar. bunun zararı takım içindir. çünkü takım arkadaşlarınızın götü kalkar, sizi beklemeden ana bacı dalıp ölürler. özellikle takımda yasuo varsa(direk göt kalkmalık hero) durduramazsınız ya adamı, devamlı signallar, dikkatler uyarılar, geri çekiller, chat'e yaz yaz parmağınız kopar ama anlatamazsınız, herkes bir gazla gider ve ölür. ondan sonra topla toplayabilirsen. yani bu sadece nooblar için değil, ben bunları kendine proyum diyen altın liglerindeki adamlarda'da gördüm. sakıncasını şöyle özetliyim, zaten iki ihtimal var nasusu gördüklerinde. ya kaçacaklar, ya da herkes nasusa dalacak. kaçma şıkkında karşı takım da biraz zeka varsa, kendilerini stratejiye yani oyunda normalde olması gereken unsura verirler.eğer gaza gelirseniz babayı alırsınız.

    4)q stack yapamazsanız adam gibi, nasus karakteri zayıf kalır. late game'de 400 stackle giren nasus gördüm. 45 dakikada adam 400 stack yapmış, direk çöp. o sizin sigortanız.

    5)afk kalırsanız oyuna dönmekte epey sıkıntı yaşarsınız.

    item olarak belli herşeyiniz. tank kasmanız lazım. örnek olarak gidersek eğer; buzboğan eldiven, warmog, donmuş yürek(mana'da özellikle çıtır), çizme(ionia, cooldown düşürmek adına gerçekten iş yapar) üstüne de ruh gömleği olur, banshee olur yani tamamlarsınız bir şekilde, baktınız en sonda oyun tıkanmaya başladı. satın çizmeyi alın hydra'yı, ya da çok ilginç bir şekilde rabadon'u(e skilli) son şansları deneyin.

    taktik olarak ise, hmm;

    oyun başında nasus çok açılmaması lazım.ofansif bir karakter değil pek. q yu doldurmaya bakın ve kule altı gibi korunaklı yerlerde takılın. karşı tarafla çok cebelleşmeyin, jungle'ı bekleyin. bir iki kill alırsanız böyle, çok temiz olur. gank yememeye dikkat edin. totem hayat kurtarır.

    takım da saldırıları siz yönlendirin. mutlaka tf sırası ya da kule altı girecekseniz işaret verin. ultinizi açın, ve orta yere allah ne verdiyse atlayın. burada'ki amaç dikkatleri üstünüze çekmektir. millet sizinle cebelleşirken adc'nizi çok temiz besleyebilirsiniz.

    q ile son vuruşlar yapılır o anlaşıldı ama çok fazla kill çalabilirsiniz dikkatli olun. yani takribi 7-8 kill falan alırsanız iyidir ama stack olayını iyi yaptıysanız bu sayı rahat 20 lere 30 lara çıkabilir. e bu da takımın gelişmesinde sıkıntı yaratır. kill salmaya bakın. bir kere q vurun sonrası, e skilli ve çürüt olsun. siz zaten takımı bir şekilde sırtlarsınız. deli kill almanıza gerek yok. bu zaten nasusla, volibear'ın sıkıntısıdır.

    bir'de tf'de işareti verdiniz, ultiyi açtınız ve daldınız anladık. siz takımda'ki anlık hasarı çok olan herolara doğru yönelin. iki tank karşılıklı sidik yarışına girmeyin. özellikle adc ve mid karakterlerini saf dışı bırakırsanız, tf bitmiş demektir. skillerinizin direk olayı budur. karşı adc'ye çürüt atıp üstüne e ve q vurursanız, o adc'den vatana ve millete hayır gelmez. karşı tankla cebelleşmeyin.

    mana sıkıntısı vardır nasusta dikkat. mana veren eşyalar önemlidir. buzboğan ve donmuş yürek almayı unutmayın. uluların tılsımı'da iş yapar.

    rast gele.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap