• zorundalık !

    açık ve düzgün bir beynin idrak etmesi gereken önemli bir husustur ayrıca. türkiye'de kozmopolit kentli kesim içersinde özellikle internet ve sosyal medyanın güçlü bir katalizör işlevi görmesiyle birlikte yükselen ve gezi olaylarıyla sesini oldukça duyuran hareketlenmelerin siyasi sahnede yer bulabilmesi için daha da önemlidir bu durum.

    artık tüm bu kavga yeter. sınırlarımız içinde bağımsızlığını kazanmak isteyen bir halk var. eğer amaç terörün olmadığı, şehirlerin mahallelerin, ailelerin arasına kavganın girmediği bir ülkede yaşamak ise artık bu memleketin hem anlayışlı hem de akıllı davranma vakti gelmiştir.

    burada insan hakları ve özgürlüklerine bağlı, demokrat ve "insani" bir siyasi anlayıştan bahsediyorsak en başta gezi ruhunun buna önayak olması gerekir. şimdi chp ye geliyoruz. neden? 30 mart yerel seçimleriyle başlayan, cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimleriyle devam edecek olan seçimler döneminde özgürlükçü kentli anlayışın oylarının mecburen de olsa toplandığı siyasi parti tabanı chp olacak gibi gözüküyor.

    mustafa kemal'in anlayışıyla kurulmuş bir parti chp. fakat siyasi tarihte çok erken geri kaldılar. iktidar olamayan bir parti konumuna geldiler ve gidiyorlar. farkına varmaları gereken durum ise türkiye'de bir şeyleri değiştirmek istiyorlarsa yapılması gerekenleri uygulamak zorundalar. zaten günümüz erdoğan diktatoryasının önüne geçmeleri için artık son turlar oynanıyor.

    cumhurbaşkanlığı seçimleri geliyor. ülke kafa olarak bölünmüş. tayyip erdoğan başlatılan barış sürecinin meyvelerini toplama peşinde. kürtlerin yaklaşımı çok kritik. aslında her seçim daha da kritik hale gelecekler. chp nin kürtlerle olası bir birlikteliği sanırım akp nin isteyeceği son şey olur. o yüzden chp nin barış sürecine katılımı ve aktif rol alması bir zorundalıktır. akp zihniyetinden kurtulmak ve barışın hüküm sürdüğü bir ülkede yaşamak isteyen herkes adına bir zorundalıktır.

    chp nin bu konuda yıllardır elini kolunu bağlayan katı ulusalcı kesim ve oy tabanıdır. ulusalcı oylarını kaybetmek istemeyen chp kürt sorunu üzerine hiçbir zaman net ifadeler ve anlaşılır politikalar uygulayamamıştır. farklılıklarla dost olabilmek için türkiyenin önündeki en büyük sınavdır kürt sorunu. ne yazık ki nesillerdir verilemedi bu sınav. bu sınavı verecek olan hareket yeni devrimi gerçekleştirecektir.

    valla duydunuz, duyuyoruz ve daha duyacağız... 2 seneye adam padişah olacam diye bağırıp duruyor. oylar da su gibi akıyor maaşalah. yalan mı?

    kendi kaderimizi değiştirme şansı için hem insani hem de mantığa dayalı politikalar izlemeli yeni kuşak. en kısa vadede geminin adı chp olacaksa açmadığı yelkeni açacak ki rüzgarı tam alsın. tayfadan 3-5 kaybetme pahasına da olsa chp nin ulusalcı zihniyeti artık dümenden uzaklaştırması bir zorundalıktır !
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap