36 entry daha
  • iş dolayısı ile iki gece kaldığım , hastalığıyla ün salan afrika ülkesi.

    güney afrika'ya yakın olmasına rağmen ülke nüfusunun %99.99'u siyahtır. ülkeye giriş yaparken pasaport kontrolü esnasında sağınızda solunuzda içleri condom dolu karton koliler göreceksiniz , hükumet teşviğidir alınız tamamen ücretsiz. ama sakın o sınırlar içerisinde kullanmayınız.

    bu ülkede bahsedildiği gibi her üç insandan biri hiv virüsü taşıyor , ayağınız kayıp yere otursanız aids olma ihtimaliniz var. hiçbirşekilde hafife almayınız ve orada bulunduğunuz süre boyunca dikkat ediniz. imkanınız var ise ülkeye girmeden önce güney afrika'dan size yetecek miktarda erzağınızı alınız ve buzdolabınızı doldurunuz.

    ülkeye girdikten sonra yol kenarlarında sürekli condom reklamları göreceksiniz. hükumet genelde love ve trust marka dağıtıyor. (bkz: how can i trust?!) güney afrika'da kullanmak üzere çantasınızda stoklayabilirsiniz.

    yollarda sürekli başı boş inekler ve eşekler kaynıyor , asfalt mayın tarlası gibi asla hız yapmayın. her an sokağa bir hayvan ya da ufak çocuk fırlayabilir. afrika'ya vardığım andan itibaren ilk defa buranın yollarında "dikkat aslan ya da vahşi hayvan çıkabilir" uyarısını gördüm.

    herşey okadar kötü değil. hlane royal national park adında bir kamp yerine sahip. girişte telden duvar örmüşler ve kampta aslanların yediği insanların yırtık pırtık kıyafetlerini sergiliyorlar. resepsiyonda yer ayırdıktan sonra kalacağımız yerin 14 km ötede olduğunu öğrendik , tek şerit kapkaranlık yolda 30-40 dk kadar araba ile yolculuk yaptıktan sonra dağ evimize vardık. yolda sürekli impala , gergedan , fil , zürafa ve değişik kuşlara rastlıyorsunuz. aslanların yaşadığı kısmı tel örgülerle çevirmişler.

    kamp yerimize vardığımızda mükemmel bir barbekü keyfi yaptık , sanırım son 5 yılımın en güzel günüydü diyebilirim. mangalda iyi pişmiş biftek yiyorsunuz , buzlu amarula içiyorsunuz ve etrafınıza baktığınızda uzaktan sizi kesen parlak gözler görüyorsunuz ne olduğunu bilmeden. bu mükemmel deneyimin ücreti 4 kişi için 1.200,00 rand. o da yaklaşık 240,00 tl ediyor.

    swaziland'a bu deneyim yaşamak için özel olarak gidilmez , ama yolunuz o taraflara düşerse mutlaka deneyin. afrika'nın ruhunu iliklerinize kadar yaşayacaksınız.

    unutmayacağım yerlerin başında gelir.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap