• svaziland 'da yer alan , içinde hertürlü vahşi hayvanları barındıran kamp yapabileceğiniz ulusal park.

    alanın giriş kapısına varmadan sağ tarafta telleri örerek yapılmış bir duvar bulunuyor. zamanında bu parkta aslanlar ya da diğer vahşi hayvanlar tarafından öldürülmüş olan insanların yırtık ayakkabılarını,çantalarını ve t-shirtlerini sergiliyorlar.

    giriş kapısı demirden yapılmış , kapı tek parça halinde yalnızca içeriye açılıyor ve zincir ile tutturuluyor. tüm alan elektrikli tellerle çevrilmiş . aslan , kaplan , çita vb. hayvanların yaşadığı bölüm biryerden sonra ayrılıyor. diğer kısımda zürafalar , filler , impalalar ve gergedanlar var. ayrıca birçok kuş türlerini de görebilirsiniz.

    resepsiyon evi tipik afrika mimarisi olarak yapılmış , ancak hiçbirşekilde yapmacıklık hissetmezsiniz. evler tamamen doğal. siz kaydınızı yaptırırken sağdan soldan geçen impalalara şaşkınlıkla bakacaksınız. kaldığımız yer giriş kapısına 14 km. uzaklıkta bir evdi. yol sadece tek bir arabanın geçeceği genişlikte ve hiçbir aydınlatma yok. daracık , bozuk , yalnızca araba farının aydınlattığı yolda yavaş yavaş giderken karşınızda parlayan bir kaç çift göz görüyorsunuz ancak ne olduğunu çıkaramıyorsunuz. 30-40 dk yolculuktan sonra eve varıyorsunuz , arabadan çıkıp eve kadar yürümek o ortamda ciddi cesaret istiyor.

    evin önünde barbekü yapabileceğin geniş bir alan var ve hiç aydınlatma yok. bir süre sonra "ben afrikadayım , tadını çıkarmalıyım!" deyip , zifiri karanlıkta mangalınızı yakıyorsunuz. önceden aldığınız bifteklerinizi ve kanatlarınızı barbeküye atıyorsunuz. etler piştikçe koku etrafa yayılıyor ve şöyle bir diyalog dönüyor güney afrika'lı arkadaşımla aramda ;

    a : etler çok güzel kokuyor , aç mısın?
    b : hemde ne biçim! bir an önce yemek istiyorum , bugün öğlen de birşey yemedik.
    a : onlar da aç. ( parmağıyla nehir kenarını işaret eder )
    b : onlar da ne?!! ( 2-3 çift parlayan göz görünür)
    a : bilmek istemezsin ( gülmeye başlar )

    emin olmamakla beraber wild cat olduğunu ve . meaaoww! yokmuş gibi davranmamız gerektiğini , insanlardan korktuğu için yanımıza yaklaşmayacağını söyledi akşam yemeğimize devam ettik. yatmadan önce kalan kemikleri kapının önüne bırakıp , perdeleri çektik , ışıkları kapadık. yalnızca görebilecek kısmını açık bıraktık. 1 saat sonra o kediciklerle tanıştık , kemiklerin hepsini tükettiler.

    svaziland'a olur da yolunuz düşerse , düşmez demeyin düşüyor işte ; kesinlikle bir gecenizi burada geçirin. gps'ten kolayca bulabilirsiniz, afrika'yı sonuna kadar yaşayacaksınız.

    4 kişi için 1 gecelik konaklama 1.200,00 rand / 120,00 usd / 240,00 lira.
    o macerayı yaşamak , paha biçilemez.
hesabın var mı? giriş yap