49 entry daha
  • bilal'e anlatir gibi anlatmak gerekirse:

    gun 1:
    --------------
    cin 1: cin 2 ve cin 3 kirmizi gozlu zaten. ama ben degilimdir. o yuzden cin 2 cin 3'u, cin 3 de cin 2'nin kirmizi gozlu oldugunu gorur.

    cin 2: cin 1 ve cin 3 kirmizi gozlu zaten. ama ben degilimdir. o yuzden cin 1 cin 3'u, cin 3 de cin 1'in kirmizi gozlu oldugunu gorur.

    cin 3: cin 1 ve cin 2 kirmizi gozlu zaten. ama ben degilimdir. o yuzden cin 2 cin 3'u, cin 3 de cin 2'nin kirmizi gozlu oldugunu gorur.

    sonuc: kimse kendisinin kirmizi gozlu oldugu hakkinda bilgi sahibi olmadigi icin bir sey olmaz.

    gun 2:
    -----------------
    cin 1: kimse olmedi. demekki kirmizi gozlu sayisi birden fazla. cunku bir tane olsaydi baktigi kimsede kirmizi goz goremedigi icin intihar ederdi. e ben bunu zaten biliyorum. cunku cin 2 ve cin 3 kirmizi goze sahipler. eh, herkes kirmizi gozlu sayisinin en az 2 oldugunu anlamis durumda. o yuzden cin 2 ve cin 3 intihar edecek. cunku bana baktiklarinda beyaz goz gorup birbirlerine baktiklarindaysa sadece 1 tane kirmizi gozlu gormus olacaklar. digerinin kendisi oldugunu anlayacaklar.

    cin 2: kimse olmedi. demekki kirmizi gozlu sayisi birden fazla. cunku bir tane olsaydi baktigi kimsede kirmizi goz goremedigi icin intihar ederdi. e ben bunu zaten biliyorum. cunku cin 1 ve cin 3 kirmizi goze sahipler. eh, herkes kirmizi gozlu sayisinin en az 2 oldugunu anlamis durumda. o yuzden cin 1 ve cin 3 intihar edecek. cunku bana baktiklarinda beyaz goz gorup birbirlerine baktiklarindaysa sadece 1 tane kirmizi gozlu gormus olacaklar. digerinin kendisi oldugunu anlayacaklar.

    cin 3: kimse olmedi. demekki kirmizi gozlu sayisi birden fazla. cunku bir tane olsaydi baktigi kimsede kirmizi goz goremedigi icin intihar ederdi. e ben bunu zaten biliyorum. cunku cin 2 ve cin 1 kirmizi goze sahipler. eh, herkes kirmizi gozlu sayisinin en az 2 oldugunu anlamis durumda. o yuzden cin 2 ve cin 1 intihar edecek. cunku bana baktiklarinda beyaz goz gorup birbirlerine baktiklarindaysa sadece 1 tane kirmizi gozlu gormus olacaklar. digerinin kendisi oldugunu anlayacaklar.

    sonuc: herkes diger iki cinin intihar etmesini bekler ve kimse olmez.

    gun 3:
    -------------
    cin 1: hassiktir! cin 2 ve cin 3 intihar etmedi. demekki onlar da ikiser tane kirmizi gozlu cin goruyor! o zaman ben kirmizi gozluyum!

    cin 2: hassiktir! cin 1 ve cin 3 intihar etmedi. demekki onlar da ikiser tane kirmizi gozlu cin goruyor! o zaman ben kirmizi gozluyum!

    cin 3: hassiktir! cin 1 ve cin 2 intihar etmedi. demekki onlar da ikiser tane kirmizi gozlu cin goruyor! o zaman ben kirmizi gozluyum!

    sonuc: hepsi intihar edip olur.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap