• türk vatandaşlarına genel geçer bir sermaye ve dil şartı olmaksızın ingiltere'de iş kurma ve yerleşme imkanı tanıyan vize türüdür. kökleri taa 1963'te imzalanan ankara antlaşmasına dayanır ki ismi de zaten buradan gelir.

    normal şartlar altında ingiltere'de iş kurmak isteyen kişilerin şu anda hatırlayamadığım ama bayaa yüklüce bir meblağda birikime sahip olması gerekiyor. ancak ankara antlaşması vizesinde böyle bir şart yok. ingiltere'de işinizi kurabileceğiniz ve sonrasında kara geçene dek ingiltere'deki yaşamınızı idame ettirebileceğiniz kadar birikime sahip olmanız yeterli. doğal olarak bu birikimin miktarı başvurudan başvuruya, yapılacak işe ve başvuru sahibinin yaşam standartlarına göre değişiyor. "zanaatkarım ben, altın-gümüş işleyip satacağım" diyenle "dondurma satacağım, kamyonla" diyen adamın sermayeleri farklı elbette. keza türkiye'de yayla gibi evde konforlu bir hayat yaşayan adamın ingiltere'de 4 kişiyle ev paylaşıp, yaşam alanını 4 te birine indireceği ve ortak banyo vs kullanacağını söylemesi pek de inandırıcı değil takdir edersiniz ki.

    ingilizce şartı da sermaye şartı gibidir. türk bölgesinde çalışacak kişiyle londra'nın orta yerinde iş yapacak kişinin ve ayrıca birebir insanlarla muhatap olacak kişiyle pek de iletişim gerektirmeyen iş yapacak kişinin sahip olması gereken ingilizce seviyesi de illa ki farklıdır.

    bunların yanı sıra ingiltere'ye ankara antlaşmasıyla gelen kişiler 4 yılın sonunda süresiz oturuma, totalde 5 yılın sonunda ise vatandaşlığa başvurabiliyorlar. ayrıca ilk başvurudan itibaren eş ve 18 yaş altındaki çocuklarını yanlarına alabiliyorlar. eşleri başka iş yerinde çalışabiliyor. çocuklar 18 yaşına kadar devlet okullarında felan eğitim alabiliyorlar.

    güzel vize yani ama bal kaymak değil. vize memurları bu vizenin başvurularını incelerken dosyayı hallaç pamuğu ediyorlar. sizin aklınızın ucundan geçmeyen bir detayı görmeleri büyük kırmızı "reddedildi" kaşesini dosyanın üzerine basmaları için yeterli. sonra itiraz davasıydı, yok beni yanlış anladınız o iş öyle değildisiydi uğraş dur.

    başvuracaklar önce bir ya sabır çeksin, hakketen sabır istiyor zira.

    güncelleme editi:

    brexit tabir edilen britanya'nın ab'den ayrılması vakası ile geleceği tehlikede olan vize türüdür. ab ile pazarlığın 2 yıl süreceği belirtiliyor, dolayısıyla bu vizeye de başvurmak için son 2 yıl. bu süreçte ilk başvuruyu yapıp olumlu sonuç alanlar ingiltere ab'den tamamen ayrıldığında dahi "kazanılmış hak" olması sebebiyle ingiltere'de kalmaya devam edebilecek, yine 5 yıl sonunda vatandaşlık alabilecekler.

    demem o ki; an itibariyle akşam pazarı mevzubahis, kapanın elinde kalacak vize.

    bilgi için www.ankaraantlasmasi.com
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap