2 entry daha
  • duzgun ve kaliteli bir yasam istiyorsanız turkiye'de dogup buyuyup arkadaslari, sevgiliyi, aileyi geride birakirken bir yarinizi da geri birakmamaniz, turkiyede olan bitene seyirci kalmaniz gerekiyor. ben bunu yapmaya en büyük adayım, zamanında yapmışlığım da var. yapan da bir sürü insan tanıyorum. aile dediğiniz henüz evlenmediyseniz annenizle babanızdır zaten, herkes çok sever annesini babasını ama bu apayrı bir şey. herkesin kendine ait bir hayatı var.

    bir yerde doğup büyüdünüz diye oraya ömür boyu katlanmak zorunda değilsiniz. daha önce yurtdışında yaşamayı denemiş, geri dönmüş birisi olarak diyorum ki geri dönüp türkiye'de temelli yaşamayı düşünenlere saygı duyuyorum. gercek anlamda yurtdışında yaşamak istiyorsanız ağır bir süreçten geçmeniz gerekiyor.

    ben de ozleyip yurtdışında yaşayamayacağımı düşünüp döndüm. türk yemeklerini, ailemi, arkadaşlarımı özledim. 5 senedir türkiye'de yaşamaya çabalamama rağmen olmuyor, yapamıyorum, medeni bir yaşamı, değer görmeyi, yüksek hayat kalitesini tattıktan sonra, her gün kendimi daha değersiz, güvensiz hissettiğim, yaşam kalitemin sürekli olarak düştüğü, ve geleceğimin olmadığı, yarın başıma ne geleceğini bilmediğim bir ülkede, türkiye'de yaşayamıyorum.

    umarım gitmek isteyen herkes hayallerine ulaşır, geri dönenler de bu kadar negatif ve belirsiz bir ortamda huzuru bulurlar.

    tanım: gerçekleştirmeden önce çok çok iyi düşünülmesi gereken eylem.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap