1 entry daha
  • 1998 yılında simo hayha'nın hayatını anlatan valkoinen kuolema (white death) adında bir kitap yayınlanmıştır. kitabın fince hariç herhangi bir dilde baskısı olmadığı için kitabı okuyup ingilizce olarak kısa bir özet yapan bir yazıdan bazı alıntılar yaptım :

    - 150 metre uzaklığındaki bir hedefi dakikada 16 kez vurabiliyor.

    - 21 aralık günü bir günde 25 kişi vurarak kişisel rekorunu yaptı. christmas gecesi onaylanmış 139 vuruşu vardı.

    - rusların çok iyi bir sniper ını vurmakla görevlendirildi. o ana kadar çok sayıda fin askerini öldürmüş , komünist parti üyesi asker mosin - nagant m91 3x dürbünlü tüfek kullanıyordu. hayha sabirli bir şekilde hedefini beklerken rus askerin dürbününün lensinden yansıyan güneş ışığını gördü. uzaklık 450 metreydi. kafasından tek vuruşla hemen öldürdü.

    - 6 mart günü 20 metreden sol yanağının üst kısmından çıkan bir kurşunla vuruluyor. trenle hastaneye kaldırılıyor ve barışın ilan edildiği 13 mart günü komadan uyanıyor.

    - kolla cross madalyası ile ödüllendiriliyor. bu madalyayı alan 4. kişi oluyor. daha önce alanlar ise mareşal mannerheim, başkan kallio ve colonel svenson (hayha nın komutanı)

    - kitap yazıldığında simo 93 yaşında ve hala hayattaydı. nasıl bu kadar iyi bir atıcı olduğu sorulduğunda ise cevabı : pratik yapmak

    http://www.snipercountry.com/…/valkoinenkuolema.asp
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap