7 entry daha
  • 13 temmuz 2014 metallica istanbul konseri'ni de becerememiş organizasyon şirketi. halbuki, konser programında hiç bir aksama olmamıştı. girişten çıkışa kadar kendimizi hiç bir yerde insan gibi hissetmediğimiz için beceriksizler çünkü. insanlar sadece metallica'ya değil, insan gibi konserini izleyip gelebilmek için de para ödüyor.

    1- güvenlik için daracık bir koridor açmışlar. insanları sıcağın altında dipdipe yarım saate yakın beklettiler. oysa, 40 küsur güvenlik kapısı konulmuş. sırf bu saçmalık yüzünden kapıların yarısı boş duruyordu.

    2- tuvalet. her zamanki pozitif saçmalığı. tamam anladım, mekan fiziki olarak yetersiz. ama sen sahne içindeki 10 binden fazla kişiye 20-30 tane seyyar tuvalet koyamazsın. koysanıza oraya insani nitelikte tuvalet. (o tuvaletlere pozitif yetkililerini en az 5 dakika kilitlemek gerek) koyduğu tuvaletler ise, markasız benzin istasyonları vardır ya anadolu'da, o tuvaletlerden bile daha kötü. kadın seyircilerin çektiği eziyeti tarif etmek mümkün değil.

    3- satdyuma giriş öncesi alana ve saha içine koyduğun büfelerde, üniversite öğrencisi geçici adam koymamalısın. 10 kişilik sırada elleri ayakları birbirine dolaşıyor. ayrıca, önce fiş alıp sonra yiyecek içecek peşinde koşmak da nedir. maç günleri stad etrafında toplanan seyyar abileri getirin, bak nasıl hızlı hızlı satış yapıyorlar. aynı yevmiyeyi versen gelirler, hiç düşünmeden.

    4- yiyecek içecek işinde 3-5 tane büfe ile işi idare edemezsin. koysanıza adam gibi 10-15 büfe. kira derdini düşünüyorsanız, oralara büfe / stand açmak için dünyanın parasını verecek şirketler var.

    5- konserde bira veya alkollü içki satışı yok. tamam anlarım üniversite orası. (aslında o da ayrı bir saçmalık ya, biz derse gitmiyoruz ki, pazar günü konsere gidiyoruz) ama kardeşim, yazsana bu durumu biletini satarken. ama yazamazsınız, çünkü kimse bilet almaz. koca metallica konserinde su içtik, hem de plastik bardakta, elimizde kazma gibi. dünyadaki ilk alkolsüz metallica konseri'nin organizatörü olarak kayıtlara geçtiniz.

    5- çıkışta yaşanan araç çıkış kapısı karmaşası. istinye kapısından girmişsin, çıkarken de orayı kullanırsın doğal olarak. önceden tabelanı koysana, çıkışlar etiler kapısından yapılacak diye. yüzlerce araç, istinye kapısına kadar gidip geri döndürüldü.

    size tavsiyem, gidip yurtdışında bir organizasyonu izlemeniz. yönlendirmeden tuvaletlere, büfelerden güvenliğe kadar her şey nasıl da titiz yürütülüyor, görürsünüz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap