5 entry daha
  • öncelikle bir "ülkeye" düşman olmak mümkün olmadığı gibi, o ülkenin tüm halkına düşman olmak da mümkün değildir.
    "amerikadaki ayakkabı satıcılarına gıcık oluyorum düşmanım hepsini kesecem" mantıklı bir yaklaşımken "amerika halkına kökten gıcık oluyorum hepsinin azına zıçayım" saçma bir yaklaşımdır.
    amerika düşmanlığı derken ilk akla gelen amerika hükümetinin politikalarına duyulan düşmanlık olabilir ki benim haklı olduğunu düşündüğüm bir düşmanlıktır.
    aslında amerikan hükümeti, makro düzeyde bakıldığında muhteşem bir politika izlemektedir. her ülkenin doğal amacı rahat etmek/yayılmak ve/veya diğer ülkeler üstünde etkiye sahip olmaktır. abd'de bu amacı en iyi şekilde gerçekleştirebilecek, gerçekten çok uzun döneme yayılmış politikaları her zaman için geliştirebilmiş bir ülkedir.
    elbette ki canına kastedilen insan, katil adayına düşman gözüyle bakacaktır.
    aynı durum burada da geçerlidir. amerika birçok ülkenin kültürlerini ( ki kültür dendiği zaman sadece konuşmasını, yaşam tarzını, yemeğini anlmamak gerekir. edebiyatından yürüme biçimine kadar kültür) ele geçirmektedir ki bu da bir nevi kültürel cinayet olduğundan, ölmek üzere olup bunun farkında olanlar, abd'ye düşman gözüyle bakmaktadırlar.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap