3 entry daha
  • bunu yapan bir kişi sayesinde az daha şöyle güzel bir biyografi sahibi oluyordum. hem de aşırı alakasız bir yerde, aşırı alakasız bir zamanda.

    geçen sene torino'da staj yapıyordum, ilk haftasonumda yöneticim "gel sana sağı solu göstereyim" dedi, şehir merkezinde geziyoruz. o sırp ben türk olduğumuz için ingilizce kitap ve çıkalı bir iki hafta olduğu daft punk - random access memories arıyoruz. rastgele bir kitapçıya girdik merkezi bir caddede, ingilizce basım kitaplar nerde dedik, alt kata yönlendirdiler, depo gibi bir yer daha ziyade, yerden tavana kitap dolu büyükçe bir salon. on binlerce kitabın arasından şirketin türkiye operasyonlarıyla da ilgilendiği için türkiye'ye meraklı olan yöneticim "aaaa koç" dedi. "he? what?" filan dedim, adam o rafların arasından 3 saniye içinde vehbi koç'un hayat hikayem otobiyografisinin my life story isimli ingilizce basımını görmüş meğer. kitabın aslı 1973 basımlı, bizim orada gördüğümüz nüsha ise 1978 yılında vehbi koç'un şöyle imzaladığı bir nüshası:

    "to giovanni destefanis, with my compliments, vehbi koç, istanbul, feb 7th,1978"

    aklım çıktı aklım. bojan dedim yalvarıyorum bunu ben alabilir miyim, ilk sen gördün biliyorum ama lütfen lütfen lütfen diye yalvardım resmen. vermedi merhametsiz :( daha da acısı şudur ki, kitapçıya çıkarken sorduk ne kadar bu diye kadın aynen şöyle dedi "bo, 5 euro?"

    ve adam arasan bulamayacağın bir kitaba böyle 5 euroya sahip oldu, ben de ancak ilk sayfasının fotoğrafını çekebildim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap