8 entry daha
  • 2009'dan beri yapı kredi plaza'da çalışıyorum, israil'e ilişkin sayısız protesto yapıldı, protestoyu düzenleyenlerden bir alahın kulu da herkesin kolayca öğrenebileceği istanbul'daki israil konslolosluğu'nun yapı kredi plaza c blok'ta yer aldığı gerçeğini nasıl farkedebilmiş değil, anlayamıyorum.

    kabak gibi yazıyor, yapı kredi plaza c blok. buyrun: https://www.google.com.tr/…ch?q=israil konsolosluğu

    peki protestolar nerede yapılıyor? yapı kredi plaza a blok önünde, akdeniz heykelinin yanında. geçen gün başbakan'ın kızı bile israil konsolosluğu'nun önü muamelesi çekilen bu noktada protesto eylemi yaptı.

    protestocuların bulundukları yerden israil konsolosluğunun bulunduğu bina bazı açılardan görülmüyor dahi. onu geçtim, protestocular a blok'u taşlıyorlar, yumurta atıyorlar, oradan çıkan alakasız insanlara hakaret ediyorlar. protestocular gerçekten orada ne olduğunu bile bilmiyorlar, tüm yapı kredi plazayı israil konsolosluğu dahi sanıyor olabilirler. bir keresinde plaza yönetimi a blok'a kocaman bir türk bayrağı astı ama hiç kimsenin bir şey anlayabildiğini sanmıyorum. kaldı ki c blok da tümden konsolosluk değil, o binanın sadece bir katı diye biliyorum, olsun en fazla 2 kat olsun. yani o binayı bile taşlasanız aslında yine alakasız insanlara zarar vermiş olacaksınız. bunu israil'lileri taşlayın diye demiyorum, bunu da normal karşılamıyorum ama bu sizin için bir protesto biçimiyse dahi alakasız birine karşı yapılıyor.

    bu algı yönetimi sanıyorum en çok polisin işine geliyor zira c blok'a -plazanın bahçesine girmeden- diğer taraflardan yaklaşmak inanılmaz kolay ve polis açısından muhtemelen daha riskli. eğer amaç protestoyu israil konsolosluğu'nda bulunanların görmesiyse, diğer taraftan binanın dibine kadar girebilirsiniz. yok derdiniz herhangi bir yerde toplanmak ise, o zaman neden levent'te bir ara sokakta alakasız insanların önünde toplanıp, muhtemelen sizinle aynı şeyleri düşünen insanları lanetleyip, alakasız binaları taşlıyorsunuz? yenikapı, taksim, sultanahmet gibi bir dolu seçenek var ve polis de müdahale etmiyor bu tür protestolara, oralarda protesto edilebilir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap