7 entry daha
  • avukatlıktan soğutmak için öngörülmüştür. adliyedeki ilk 6 ayda, ne dediğini duyamadığınız hakim sırf sizi görsün diye gitmek zorunda bırakılabilirsiniz, her gün imzaya çağıran tipleri de mevcuttur hatta. bir de aynı anda bir büro da falan çalışıyorsanız kolay gelsin.
    avukat yanında yapılması gereken ikinci altı aylık stajı büyük uluslararası ofislerde yaparsanız bilin ki siz tercümansınız. evet adliyeye çıkmayacaksınız, evet plazadan dışarı adım dahi atmayacaksınız hatta sadece danışmanlık yapacaksınız ama şöyle düşünün burada yaptığınız hiç bir şey size adam gibi bir şey öğretmeyecektir. sadece çeviri yapacak ve ingilizcenizi geliştirecek; bir de çeviriyi beğenmeyen tiplerden azar işiteceksiniz. bunun yanı sıra küçük önemsiz işleri öyle bir verecekler size ki çok önemli bir şey yapıyorum sanacaksınız. sabahlara kadar çalışacak bazen pazar gece yarılarında bile ofiste olacaksınız. yemek bile yiyemeyeceksiniz iş yetiştirmek için.
    sonra bir gün fark edeceksiniz ki siz hukuku unutmuşsunuz, zaten var olan bir kaç kalıbı kullanan bir insan haline dönmüşsünüz en temel bilgilerin hiç birini hatırlamıyor olacaksınız. bunu erken fark ederseniz kaçıp daha iyi bir şeyler öğrenebileceğiniz yere geçebilirsiniz ya da geç fark ederseniz o aman işiniz çok zor.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap