1 entry daha
  • sözlükte hakkında pek bir şey yazılmamış, o halde ben yazayım, aslen aynı isimli psp/ps vita oyunundan uyarlama 2013 yapımı animedir.

    konusuna gelince, sadece en iyi öğrencilerin kabul edildiği hope's peak lisesi'ne rastgele seçildiği için "en şanslı öğrenci" lakabını alan makoto naegi, okula adımını attığı an, ne olduğu kestirilemeyen bir güç tarafından bayıltılır. ayıldığında 14 kişiyle birlikte binanın içinde kapalı kısılı olarak kendini bulur. bu sırada monokuma isimli konuşan bir oyuncak ayı, öğrencilere binadan ancak ve ancak cinayet işleyip, yakayı ele vermezlerse kurtulabileceklerini söyler. işlenen her cinayetin ardından, öğrencilerin iştirak ettiği "okul mahkemesi" yapılır, ve bu mahkeme sırasında öğrenciler cinayeti kimin işlediğini bulmaya çalışırlar, doğru tahminde bulunurlarsa, cinayet işleyen kişi, monokuma tarafından infaz edilir, yok yanlış tahminde bulunurlarsa, bu kez cinayeti işleyen kişi dışındaki kalan tüm öğrenciler öldürülür. makoto ve diğerleri bir yandan işlenen cinayetleri çözerlerken, bir yandan da tüm bu olup bitenlerin sorumlularını bulmak için çaba gösterecektir.

    açıkçası bu seriye ilk başta puanları nispeten düşük diye yanaşmıyordum, ama konusu ilgimi çektiğinden bir şans vereyim dedim izlerken resmen koltuğuma mıhladı. bu kadar sürükleyici bir seri beklemiyordum. evet rahatsız edici sahneler bir hayli fazla seride, hele infaz sahneleri ki 3d olması da gayet güzel olmuş. açık açık göstermese de, insanı yeri geldi mi sarsabiliyor. ama serideki olay bundan ibaret değil, delil toplama ve mahkeme sahneleri çok başarılı. hele ki mahkeme sahnelerini (mahkemeler gyakuten saiban'daki mahkemelere çok benziyor, burada da ana karakter itiraz ediyorum diyerek karşı tarafın iddialarını çürütüyor) izlerken, niye bu tarz animeler daha sık yapılmıyor dedirtmiştir.

    kurgu da çok başarılı. spoiler olmaması için hikayenin gidişatıyla ilgili pek bir şey yazmıyorum, kendiniz görün, ama şunu söyleyeyim kesinlikle sürprizlerle dolu bir seri.

    her ne kadar aldığı nispeten düşük puanları ve bu denli yok sayılmayı kesinlikle hak etmese de kötü yanları var elbette, her ne kadar süresi bence yeterli olsa da, 20-25 saatlik gameplay'e sahip bir oyunu animeye 13 bölümde uyarlamak demek, birçok şeyi atladığınız anlamına gelir. bu yüzden de karakter gelişimi olarak çok kısıtlanmış bir anime. hatta bazı karakterler öyle ki sadece kendilerine suçlama yöneltildiğinde ön plana çıkabiliyor, öyle etkisizler, halbuki oyunda araştırdığım kadarıyla hemen her karakterin üzerine ayrıntılı bir şekilde duruluyorken, burada çoğu karakter üstün körü geçildiğinden, oyunun hayranları tarafından tepkiyle karşılanmış.

    beğenmediğim ikinci olay kanın kırmızı değil, pembe oluşu, tamam oyunu uyarlarken, bunu da aynen oyuna aktaralım demişler, tamam oyunun o atmosferinde o kadar dikkat çekmiyordu belki, ama animede bir hayli sırıtıyor.

    sonuç olarak ortada, bir çokları tarafından ıskalanmış, fakat gayet sürükleyici bir seri var. izlemeyenlere mutlaka tavsiye ederim. bilhassa mirai nikki sevenler bir göz atsınlar derim. bu arada belirteyim, animenin ending şarkısı da çok güzel. eski atari oyunları müziklerini andırıyor. bir göz atmanızı tavsiye ederim, ama spoiler içeriyor en baştan uyarayım. :)
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap