• her erkeğin merakla beklediği tavsiyelerdir. yok yani kadınlar da bekliyordur belki bu tavsiyeleri şimdi bilemedim. hadi telefonu anladık 25 megapiksel olsun, ekranı 9 inç olsun, dokunmatik olsun, su geçirmez olsun vs. vs. vs. gibi şeyler ile kıstas yapabiliyoruz. ama bu ibinenin neyine bakıp alınacak. yok mu bir çamaşır makinesi mühendisi.
    son yapılan araştırmalara göre sessizlik şartmış.

    notus gladyus'tan 1000-1300 lira arasında bir bütçeyle makine alacaklar için ince tiyolar (parantez içlerindeki ifadeler şahsıma aittir. sadece tekil ifadeler düzeltildi.)

    - min 7kg alınması lazım.

    - devirin hiç bir önemi yok, 800d/d de olsa 1400d/d de olsa çamaşırı kurutman gerecek. kurutmalı makina alırsan yine önemi yok.

    - ankara'daysanız servis hizmeti almakta sıkıntı çekmezsiniz. ama ithal ürünlerin çoğunda 4-5 sene sonra yedek parça sıkıntısı boy gösterir, o zaman arıza yapar mı yapmaz mı siziin şansınız. "servis konusunda kafam hiç ağrımasın" derseniz arçelik grubunu-arçelik, beko, altus- tavsiye ederim, hatta marka takıntınız yoksa direk altus alın diğer ikisinden dirhem farkı yok, fiyat farkı çok. ariston en zayıf halka gibi halen servis konusunda. bosch grubun-bosch, profilo, simens-, vestel grubun-vestel, regal, finlux- servisleri iyi, samsung servislerinin yaygınlığı fena değil, lg'nin ise 5-6 civarında servisi var ankara'da. miele, gronje servisi falan çok zor dostum. bunlar zaten fiyat olarak biraz kalın geliyor)

    servise ek olarak garanti süresi benim açımdan önemli. arçelik grup ve vestel grupta 7 seneye kadar garanti imkanı bulunuyor.

    tasarım işin en belirleyici kısmı bana sorarsanız. eğer tasarımın sizin için önemi yok bir köşede çamaşır yıkayacaksa makina klasik markalar iyidir. tasarımın önemi varsa samsung, lg, ariston überalles. her markanın beyaz ve gri renkte makinaları var. arçelik'te renk renk makina var, ben sadece siyahını beğeniyorum.

    program çeşitliliği olarak üç aşağı beş yukarı aynı özelliklere sahip oluyor çamaşır makinaları. son dönemde ilgimi çeken samsung'un köpük ile yıkaması, ve lg'nin buhar ile yıkaması var. samsung'tan haberim yok ama lg'nin buhar yıkamalı çamaşır makinalarının fiyatıda sizin limitinizi aşıyor. (pis fakirler, yihahahah hepiniz öleceksiniz)

    teknik çeşitlilikte program çeşitliliğinden farklı değil. hemen hemen birbirine yaklaşık motorlar. sadece enerji verimlilikleri fark edebiliyor, bana sorarsanız bakmanız gereken en son şey enerji verimliliği. buzdolabı gibi sürekli çalışan bir makina olsa ilk önce enerjisine bakın derdim.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap