1 entry daha
  • kullanılmayan silecekleri düşey ve gizli tutan silecek mekanizması şukela insan taşıyıcısı. ön camın maksimum alanını siliyor, silemediği alanlar orta aynanın arkasında kalıyor.

    bunun yanında bluetooth, ipod bağlantısı, çift bölgeli klima, ön-arka park sensörü vs gibi çeşitli gadget'ları içeren vw grubundaki en uygun fiyatlı paket olabilir. paket dedim zira altea xl tek tip* olarak satılıyor, vw grubunun da yumurta form faktörlü*** tek aracı.

    edit: 1.8 motorun sağlam vergilendirildiği bu günlerde kendileri 65.400'lük fiyatıyla ve 1.6 tdi motoruyla en ucuz otomatik vitesli* compact mpv. bu tanıma uyan araçların model-motor-vites-trim listeli temmuz 2014 fiyatları şöyle:
    toyota verso 1.8 multidrive s elegant: 108.000
    renault scenic 1.5 dci edc* icon: 79.650
    citroen c4 picasso 1.6 ehdi etg6 dynamic: 81.800
    peugeot 3008 1.6 ehdi etg6 allure: 88.000
    mercedes b180 7g-dct style: 97.300
    fiat 500l living 1.3 multijet dualogic popstar: 69.890
    dacia lodgy: otomatik araç yok
    ford c-max: otomatik araç yok
    mazda 5: otomatik araç yok

    edit 2: anladığınız üzere araştırdım sonunda aldım. cvt honda jazz'dan sonra şehir içi dur kalklı performansı* biraz sıkıntılı olsa da şehirlerarası yüklü gidişteki performansıyla* kapatıyor. eksileri de var artıları da. arabadan beklentiniz sportiflikten çok konfor-yakıt ekonomisi meyilli ise size uyar; -bir yanlışını görmedim ama- arka far tasarımına takılmadığınızı varsayıyorum.
    kullanım kılavuzu muallak bir google translate türkçesiyle yazılmış; okuyarak ve harfiyen uyarak arabayı pert edebilirsiniz*. arabanın en kalitesiz yeri diyebilirim. onun dışında sınıfına* göre bir iç-dış donanım var.
    öte yandan yarım servis deneyimi sonrasında doğuş otomotiv şöyledir böyledir diye konuyu uzatmayacağım; gavurun dilindeki tabiriyle "the reviews are mixed", iyi de duyabilirsiniz kötü de. çat kapı gidebileceğiniz yetkili servis arıyorsanız size göre değil diyeyim şimdilik. arabanın serviste süründürme katsayısının ne olduğunu şimdilik bilmiyorum, göreceğiz.

    edit 3: yazmayı unutmuşum, arka koltuk mesafesi oldukça iyi. 15.000 km bakımına da gittiği ve bir kış geçirdiği an itibariyle arabanın -bazıları doğuş'a falan değil seat'a dört ay önce şikayet edilmiş bir kısmı için cevap alınmış- bug'larını sıralayayım. arabanın "yürür" aksamıyla ilgili bir sıkıntım yok, bunlar şirketin de bir sonraki kasada düzeltebileceği -ya da daha da kötüleştirebileceği- buglar:
    - dizel olması* nedeniyle diyorlar, kış lastiğiyle bile kalkışta kaydırabiliyor.
    - düz yolda belli sabit hızlarda gitmede problemi var, vitesi yüksek tuttuğu için "birazdan istop edecem" sarsıntısı yapıyor. arkadaşlarımın dediklerinden anladığım kadarıyla bu problem bir dsg+dizel problemi zira benzinli motorlardaki gibi geniş bir ideal devir aralığı yok. iki ayrı yetkili servis de bu durumun arabanın "fıtratında" olduğunu söyledi.
    - aerodinamik bir durum nedeniyle arka cam çok çabuk kirleniyor.
    - arabalarının kapı kapanma sesinden dolayı halkımızın sevgisiyle müşerref olmuş vw grubu hatchback arabalarda bagaj tutamağı yapamamış (benzeri bir durum pololarda da var). o kadar. çamur içindeki logoya bas aç şukela tamam da kapatmak için bir cambazlık yapmak ve el alışkanlığı gerekiyor.
    - ön silecekler şukela fakat su püskürtme gecikmeli çalıştığı için kuru kuru camı sıvazlayan silecekler kısa sürede gitti. camdaki ufak çizikler de bununla ilgili olabilir.
    - vw grubu silecek kolu da yapamamış. ön cama su püskürtme isteğiniz ile arka camı silme isteğiniz aynı eksende hareketle yapılıyor; ön camı istekle ıslatmak istemeniz arka camı da sıvazlatmanızla sonuçlanabiliyor.
    - silecek suyunuz ansızın bitebiliyor. birçok arabadaki plastik seviye ölçme çubuğunun yerine bir süzgeç var. bazı modellerde opsiyonel elektronik uyarı var ama bu özellik çelik jant veya otomatik klima gibi lanse edilen bir özellik değil.
    - arabanın üstünde su veya kar varsa ve manevra yapacaksanız camları açmayın. arabanın tavanındaki su tavan rayının bittiği noktadan kabine akabiliyor. bagajı da dikkatli açın.

    "o kadar dertliysen sat başkasını al" diyebilirsiniz ancak ülkemiz şartlarında** daha iyi bir seçeneğim hala yok.

    edit 4: yaklaşık bir yıl ve 18500+ km oldu, arabanın buglarına alıştım sayılır. (eski arabanın da kendine göre bugları vardı, araba değişince eski buglar gitti yenileri geldi). rakkamdan da anlaşılacağı üzere uzun yolu bezdirmiyor. şu t anı itibariyle fiyat listesinde bir satır olarak görünse de seat türkiye'nin sitesinden kalkmış, ispanyol seat da "last edition"demiş, neticede 2006'dan beri aynı dış görünümün içini güncelleyerek satıyorlar. vw grubu bu segmentten çekilmez ve türkiye'de yeni kasasını satışa çıkarır umarım.

    son edit: bundan önceki edit 2015'den kalma idi. arabayı iki yıl kadar önce sattım, model-sınıf yükseltme dışı bir neden ile. yoksa daha gideri vardı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap