104 entry daha
  • yıllardır belli bir güzergâh kullanarak uçan kuşların, belki dinlendiği belki beslendiği alanların sanki bütün doğa insan için varmışçasına değiştirilmesi ne kadar mantıklı ki. kuşlar güzergâhını değiştirsin gibi 0-5 yaş çocuk mantığıyla yaklaşacaklarına, bunu nasıl engelleyebiliriz, ya da bu yolu kuşlara zarar vermeden nasıl nereden geçirebiliriz diye düşünselermiş keşke.

    ama böylesi daha kolaylarına geliyor. aman bu ülkede kuş bilimci var mıdır bi danışsak mı dememişlerdir büyük ihtimalle. üstüne de gidilmiyor tabi 3 günde unutuluyor oh mis diye düşünüyorlardır.

    bütün itirazlara, unesco uyarılarına rağmen yapılan haliç metro köprüsü gibi.

    unesco ve ıcomus’a göre tarihi yarımadaya zarar verecek kimliğini bozacak bir başka proje olan avrasya yolu projesinin revize edilmesi gerektiği ve çevre düzeni planına uydurulması gerektiği gibi.

    garipçe-poyrazköy arasına yapılacak ismi yavuz sultan selim olarak belirlenen üçüncü köprünün ise 100.000 ölçekli istanbul’un çevre düzeni planı’nda yer almadığı halde hala yapılıyor olması gibi.

    çevre düzeni planı sanırım istanbul’un çevre düzeni planını ilk biz yaptık demek için yapılmış. yoksa alt ölçek planlar üst ölçek planlara uymak zorundadır mantığını kıçlarıyla anlamış olsalar gerek.

    bu yazdıklarının konuyla ne alakası var diyebilirsiniz tabi. demek istediğim bu tür yanlışlar yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. çünkü nasıl olsa saçma sapan açıklama yapacak saçma sapan insan çok bu ülkede.

    googlea 3. köprü kuş güzergahı yazarak bunun bir tık komiğini okuyabilirsiniz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap