52 entry daha
  • galiba kendimi unuttuğum yer. mümkünse geri götürsünler beni...

    bayramdan iki gün önce, meşhur cumartesi trafiğinin olduğu sabah yola çıktım. tem navigasyonla 5 saat gösterdiğinden çekmeköy- ağva üzerinden köy yolunu kullanarak gittim. yaklaşık 3 saat kadar sürdü. bu yolda araba kullandığınıza asla pişman olmazsınız, müthiş bir yeşillik içinden akıp gidiyorsunuz. biraz virajlı bir yol ve karşınıza her an bir inek çıkabilir. ben de nasıl bir şans varsa karşıma önceki kazadan kalma ölü bir inek çıktı. neyse ki jandarma ve köylülere haber verdik, ilgilendiler hemen.

    bu yol üzerinde durup, köylülerin müthiş gözlemelerini yiyebilirsiniz. oldukça sıcak karşılanıyorsunuz.
    yola devam, kandıra'ya kadar yol sizi götürür. eğer yol üzerinde tam bir köy görmek istiyorum, acelem yok derseniz "erikli köyü" tabelasından girin. doğal hayatı her yönüyle görürsünüz. adı üstünde erikli girer erik çalarız falan derseniz, köylüler size çalmadan ikram ediyorlar. köyden çıkınca tekrar kandıra yoluna varmış olursunuz. kerpe'ye gelince orada bir durun işte!

    sözlükte gitmeden önce "kafamı dinlemek istiyorum ama suyu önemli" dediğimde "hiç durma git" demişlerdi. doğru demişler. çarşaf gibi bir su var önünüzde. karadeniz olduğuna inanamayacaksınız.

    gidenler özellikle aile ve çocukların yüzme bilmemesi (maalesef ebeveynlerde de yüzme oranı çok düşük) nedeniyle belirli bölgeler hatta suyun boy hizası çok çok yoğun. sakin bir yer istiyorum, az insan olsun, yeter ki dinleneyim, yüzeyim derseniz "kerpe diem" tarafına gidebilirsiniz. burada su derin olduğundan insanlar pek tercih etmiyor. 20 tl şezlong ücreti ödeyip, bütün gün duş vs. konusunda rahat edersiniz. insanlar tabii kalabalık geldiklerinden, kişi başı bu rakamı ödemek istemiyorlar, haklılar.

    yemek yemek için pek bir alternatif yok, daha doğrusu lüks mekan aramayın. her yerin menüsü tek tip. girne restaurant'ı tercih ettim, mutlaka gidin. hele ki bir de sizi severlerse, inanılmaz özenli masalara oturursunuz. taze balık yersiniz, dolu dolu muhabbet olur. özledim karadeniz yemeğini dedim diye usta sağ olsun "mıhlama" yaptı bana. çok lezzetliydi, üstelik pahalı da değil.

    yok beni buranın sakinliği de kesmedi, illa daha sakin bir yer arıyorum derseniz. cebeci yoluna çıkın, oradan "pembe kayalıklar" tabelasını takip edin. arabanızı bırakıp biraz yürürseniz, o kayalıklar üzerinden müthiş bir suya atlayabilirsiniz.

    lüksten, abartıdan uzak, harika bir sahil kasabası.
    arayı açmadan geleceğim, söz!

    edit: imla
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap