6 entry daha
  • benim de bizzat gectigimiz cuma gunu (1 agustos 2014) karlsruhe'deki oy kullanma noktasinda gozlemledigim durum.

    simdi en buyuk sebebi randevu sistemi, yok efendim turkiye'yi umursamiyorlar diyenlere oradaki vatandasla konustugum uzre asil sebebini soyleyeyim:

    milletin izinde olmasi.

    nedir izinde olmak almanya'da yasayanlar icin? arabaya coluk cocuk dolusup silaya gitmektir. yillik izinlerini bayram tatiline denk getirip yola ciktilar insanlar. arada haberlere baksaniz gorursunuz zaten sinir kapilarindaki yigilmalari.

    ben sirada bekleriz, cok kalabalik olur, acikiriz gibi dusuncelerle hazirlikli gittim. yanima kitap aldim, yemek aldim. bir de gittik ki karlsruhe fuar alani bombos. sandikta bir kisi bile oy icin beklemiyor hele ki bir suru sandik var, kime var niye var belli degil. oy kullandigim sandikta tas catlasa 20 oy var ve saat oglen 2 civari (3 saat sonra oy kullanimi bitecek). tabii bizim icin iyi oldu bu durum, bir bucuk saat arabayla yol gitmisiz (daha o kadar da geri donecegiz). yorulmadan gittik geldik.

    uzak demeden gidip her yerde, bilinciyle oyunu kullanan gurbetteki tum vatandaslara hayirli olsun diyorum, umariz oylarimiz thy ile memlekete guvenli bir yolculuk yaparlar.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap