8 entry daha
  • yabancı dilin 5bin tl maaş almaya kesinlikle ama kesinlikle yetmeyeceği sektördür. 7 senedir içinde olduğumdan ve uluslararası lojistik mezunu olan ilk öğrencilerden olduğum için gayet iyi biliyorum. 3 ya da 4 dil bildiğiniz halde 1500 - 2000 tl arası bir ücretle en fazla operasyon uzmanı olursunuz. türkiye'deki şirketlerin %90'ı patron şirketi olduğundan departman müdürü olmak için de mutlaka patron çocuğu ya da akrabası olmanız gerekir.

    yalnız şöyle bir artısı vardır ; 35 yaşından sonra tecrübenize ve yeteneğinize istinaden iş arayan değil aranan adam olabilirsiniz ve işte o zaman ciddi para kazanabilirsiniz. ancak bu kalifikasyon için dilden daha önemli olan işin amiyane tabiriyle ; her tür piçliğini bilmeniz gerekir. herkesin bildiklerini bilmeniz değil , yaratıcı ve üretici olmanız , sinekten yağ çıkaracak yetenekte olmanız gerekir.

    sonrasında anadiliniz gibi bir ingilizce , orta seviye bir 2. dil (almanca , fransızca , ispanyolca) ihtiyacınız olacaktır.

    yıllar sonra gelen edit: yazdığım rakamları günümüz şartlarına uygulayabilirsiniz. bugün yeni başlayan maaşları asgari ücret seviyelerinde. 3-4 dil bilen tecrübesiz elemansanız bir tık üstünü alırsınız. 30 yaşını geçmiş, 6-7 yıl tecrübeniz varsa maaş aralığınız 8-10k civarı olur.

    35 yaş üstü, iyi eğitimli ve tecrübeli bir profesyonelseniz bu aralık 15-20k civarıdır.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap