2 entry daha
  • iki tip asenkron motor vardır; tarihi değeri dışında pek bir önemi olmayan bilezikli asenkron motorlar ve günümüzde yaygın olarak kullanılan sincap kafesi de denilen kısa devre çubuklu asenkron motorlar.

    bileziklilerde rotor sargısı bulunur ve bu sargı(lar)ın uçları bilezikler yardımıyla dışarı alınmıştır. kalkış sırasında düşük dirençli rotor sargılarından akan akımı sınırlamak için yol verme reostası ile çalıştırılırlar. sürtünmeye maruz kalan parçalar yüzünden bakım gerektirirler.

    sincap kafesli motorlarda ise rotor, iki uçtan birbirlerine kısa devre edilmiş çubuklardan ibarettir. yol verme reostası bulunmaz; elektriği verirsiniz ve çalışmaya başlarlar. sürtünmeli parçaları bulunmadığı için bakım gerektirmezler. günümüzde kullanılan elektrik motorlarının önemli bir kısmı bu cinstir.

    senktron motorların aksine asenkron motorların kalkış momentleri nominal momentten düşüktür; normal şartlar altında tam yük altında kalkamazlar - lakin günümüzde sürücüler sayesindedir ki böyle problemleri kalmamıştır.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap