78 entry daha
  • bu olay başınıza geldiyse kesinlikle ihmal etmeyin ve özel bir hastaneye ya da ayak bakım merkezlerine gidin. ama dandik bir özel hastaneye de gitmeyin yani bu işin uzmanı olan kişilere görünün. paranız yoksa da biriktirin; bence değer.

    bir sürü tedavi yöntemi varken çektirmeyin tırnağın tamamını. tabii mazoşist değilseniz. bence mazoşistliğiniz falan da kalmaz ya hani denemesi bedava.

    efendim bu illet bana da musallat oldu. ilk başlarda herkesin yaptığı yanlış gibi ben de batan yeri daha da kısaltarak batmasını engellemeye çalıştım, sonra geçer umuduyla bekledim. ama tırnağı kökünden kesemediğinize göre bir süre sonra tırnak ete doğru sinsice girmeye başlıyor ve battığı yeri de iltihaplandırıyor neticede.

    yürüyüşünüz değişiyor, biraz fazla yürüseniz o bölge balon oluyor hayatınız gerçekten de çekilmez bir hal almaya başlıyor.

    sonra internetten araştırdım biraz, cerrahlara gitmeyin ortopedistlere gidin, diyen insanların çağrılarına kulak verdim ve devlet hastanesinden randevu alarak hastaneye gittim. nasıl oluyorsa randevu aldığım doktor, randevu saatinde yerinde yoktu ve beni başka bir doktora yönlendirdiler sanırım randevu almış tüm hastaları o adam idare ettiğinden yoğundu ve ben yine sıra bekledim. sonunda muayene olmak için içeri girdim. doktor baktı "ooo bu çok kötü olmuş çekilecek" dedi. benim yaptığım tüm araştırmalar da boşa gitti. cevab veremedim ve bana işaret ettiği yere giderek biraz bekledikten sonra doktorun geldiğini gördüm.

    ayağımı yeşil bir kovaya uzattım üzerine batikon boca etti. sonra kemiklerime saplarcasına üç beş yerden iğne sapladı ayağıma. az bekledi sonra "uyuştu mu?" dedi. ben, uyuşmadı, dedim ama dokor ayağımı hissetmememin normal olduğunu fakat acı hisetmeyeceğimi söyledi.

    tırnağa girişti herif.

    önce üstlerden gevşetti tırnağı yukarı kaldırarak sonra başka bir alet altı eline ve tırnağı çekmeye çalıştı bir tarafı epey sağlam olduğundan orası zor çıkıyordu tırnağın. ben tüm acıyı hissediyorum bu arada. çıkarırken tırnağı sanki derimi yırtıyormuş birisi gibi hissettim.

    sonra işlem bitti. "sen epey dayanıklı çıktın ehehe" diye iltifat etmeyi de unutmadı adam.

    bitti mi? hayır elbette. yarayı pansuman ettirmek çok başka bir dert zaten. çekilmiş tırnağın üstüne koydukları bez yaraya yapışıyor ve onu alırken de ayrı bir acı hissediyorsunuz.

    sonuç olarak ihmal etmeyin, imkanınız varsa çektirmeyin 21. asrın gereklerine uygun bir tedavi yöntemiyle tedavi olun. tekrar batarsa ki çekilen tırnak batıyormuş, ben öyle yapacağım bu sefer inşallah.
163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap