3 entry daha
  • sadece paragraflarla değil sayfalar dolusu yazılacak kadar ehemmiyetli hadisedir.

    gelen oylar sayısınca insanın, kemalist resmi ideolojinin artık iyice netleşen hatta cemaatlerden başlayıp iktidar partilerinde bir kısm zevat tarafından da benimsenen vahabi-sünni kökenleri ile, arasına mesafe koyma çabasına tekabül eder.

    kemalizmde hala bir devrimci öz olduğunu savunup bunun propagandasını yapan ulusalcı-ırkçı çizgilere de verilmiş ince bir ayardır...diğer yandan chp tabanında o'na oy vermeye mahkum edilmiş, kendisini bu partiye çaresizce oy vermek durumunda hisseden en azından birkaç yüzbin insanın hala kaldığına da işaret eder. ki bunların önemli bir bölümü artık chp'ye avdeti mümkün olmayacak dersim alevilerine ait oy'lardır.

    şu tespitler oldukça önemli:

    --- spoiler ---

    .............
    demirtaş'ın seçim kampanyasında dile getirilen düşünceler, ilkeler toplumun hemen her kesimin ilgisini çekerken, herkesin takdirini kazanırken solcu chp'li seçmeninin de oyunu kazanmayı başardı.
    .....................................
    "...diğer iki adayın aynı madalyonun farklı yüzleri olması demirtaş'ın söylediklerine daha fazla kulak kabartılmasına yol açtı..."
    ................................

    "...demirtaş her ne kadar bu ilkeleri kendisi dile getirse de, bu ilkeler onun aday olduktan sonra bir gece yarısı düşünüp sabah önümüze sürdüğü nevi şahsına münhasır düşünceler, tutumlar değil. yüzlerce yıllık mücadelelerden süzülmüş birtakım fikirler, görüşler. bu fikirler sadece selahattin demirtaş'ın değil, üyesi olduğu hdp'nin düşünceleri aynı zamanda. üstelik hdp'nin de icadı değil, evrensel birtakım değerlerden oluşuyor..."
    --- spoiler ---
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap