823 entry daha
  • bu "yetmez ama evet"çi pişkinliğinden artık gına geldi. bir de bu adamı baskın hoca şöyle iyidir, baskın hoca böyle güzeldir diye savunmuyorlar mı iyice kıl oluyorum. bir kere 2010 referandumuna karşı çıkanları sadece chp'nin görece hakim grubu olan ulusalcılar sanması kendisinin artık iyice şuursuzlaştığının kanıtı. bugünkü yazısında bahsettiği şeyler konunun tamamen çarpıtılmasından ibaret. 4 yıl önce tayyipçiydi bugün karşısında duruyor baskın oran. yarın abdullah gül onun gözünde demokrasi kahramanı olur. 2 yıl sonra başka bir milat olur abdullah gül yenilikçi değil yine gerici olur. bu arada baskın hoca hep haklı biz hep haksız oluruz.

    ben tayyipçi tayfanın(hocalar, gazeteciler, yazarlar...) bir kısmını anlıyorum. yaptıkları bana karaktersizlik gibi geliyor ama anlıyorum. adamlar menfaatçi. yazdıkları ve söyledikleri şeyler sayesinde maddi bir kazanç elde ediyorlar; makam mevki sahibi oluyorlar. ama bir de baskın oran tipindekiler var. bunlar akp ne zaman bir saçmalık planlasa en önde destekçileri oluyorlar. karşı çıkanlar yoz kemalist, ulusalcı faşist, istemezükçü laikler oluyorlar. her şeyi en iyi baskın hoca gibiler biliyor başka kimsenin ülke gerçeklerinden haberi yok. gelecek endişeleri de hüsnü kuruntudan ibaret. işte bu tip adamlar yüzünden tayyip ve şürekası bu ülkede her istediklerini yapabileceklerini sanıyor. ne bireysel özgürlükler kaldı konuşulacak ne de farklı sınıfların hak talepleri.

    baskın oran'ın bugünkü yazısı:

    http://www.radikal.com.tr/…leri_ogreniyoruz-1206882

    bu da ekşi sözlükteki konu ile ilgili başlık. (bkz: 12 eylul 2010 anayasa degisikligi referandumu)şukela moduna göre sıralayın başlığı bakın bakalım eleştiriler onun söylediği gibi mi yapılmış yoksa herkes madde madde haklı gerekçelerle karşı çıktığı konuyu ve ileride(günümüzde) bu maddelerin türkiye için doğurabileceği sorunları mı yazmış.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap