518 entry daha
  • kaçıp gitmek sözlük ama nereye ve neye olduğu aşağıdaki detaylarda gizli* ;

    genel olarak etrafındaki arazisi çitlerle çevrilmiş, en yakın kasabaya en az 20 km uzakta güvenli bir bölgede güzel bir manzarası olan hatta nehir kıyısında dağ evine, bunun yanında vakit, sağlık ve anlatacağım yaşantıyı sürebilmek için yeterli para da gerekli.

    derinlemesine detaya girdiğimizde ise ;

    su, elektrik tesisatı, çatıda sıcak su için güneş enerjisi, elektrik sağlamak için hibrit sistem güneş panelleri ve rüzgar türbini döşenmiş olan bu evde konfor içinde yaşamak için gerekli iç-dış dekorasyonuna ait gerekli her şey alınmış halde (küçük mobilyalardan, çatalına kadar) yerleştirilmeden evin içinde kutularında olacak.

    evin içinde ;

    ses yalıtımı sağlanmış dev perdeli, surround sistemli, geniş rahat koltuk yada içine gömülebileceğin dev yer yastıklarıyla döşenmiş bir sinema odası olmalı.

    o odaya uzak bir mesafede nehir, iskele, dağ ve gökyüzü manzaralı kocaman pencereleri olan bir de çalışma odası olmalı, pencerenin yanında güzelinden bir teleskop , sevdiğimiz tarzlarda plaklar ile dolu plak dolabı ve kalitelisinden bir pikap, duvarları sevdiğim kitap ve yayınlarla dolu yerden tavana kadar kütüphanelerle çevrili odanın ortasında 3 mt x 1.5 mt boyutunda masa ve sandalyeler olmalı.

    bol granit tezgahlar ile çevrili bir mutfak, kilerde ağzına kadar dolu 3-4 adet büyüğünden uğur derin dondurucu, içecek dolapları ve gerekli diğer gıda malzemeleri ister diye düşünüyorum sevgili yarim.

    diy odaklı akıllı ev ve güvenlik projem ve aklıma gelen tüm her şey için koliler dolusu arduino, rasperry pi , kameralar, sensörler ve gerekli diğer cihazlar.

    bilişim tarafı için ibm x3690 x5 sunucular,qnap ec2479u 24 disk girişli nas* ,cisco 2960s 48p switchler,cisco aironet 1260 access pointler, sunucuların sıvı, titreşim, nem ve sıcaklık değerlerini izlemek amacıyla apc'nin scheider ile birlikte ürettiği netbotz rack monitor 450 sensör kiti, bunları yerleştirecek 48u rack kabin, hepsini besleyecek online ups, yazılım tarafında da wmware ve bilumum windows lisansları gibi diğer tüm teknolojik oyuncaklarım.

    sony ps4, microsoft xbox, dev ekran tv'ler, ses sistemleri, uçuş simulatör kokpiti gibi ayrı oyuncaklar.

    bahçede ;

    geniş bir hamak, mangal , büyük ahşap bir masa yine diy felsefeli sulama sistemi için ekipmanlar. hamakta uzanırken araziyi havadan serbestçe gözetlemek için dji phantom quadcopter.

    sebze,meyve, kaktüs yetiştirebileceğimiz verimli toprakla çevrilmiş bir alan,ufak bir sera, bakımını becerebilirsek sonradan alacağımız 2 tane güzel binek at için ahır, tavuk, kaz, ördek, inek çok anlamam hayalin bu kısmı tamamen hanıma ait ama çim biçme aracını ben seçtim *

    bahçenin ince uzun bir kısmı önceleri en zevk aldığım spor olan okçuluk için güzel bir ok - yay - hedef takımı ve filesi setine ayrılmalı.

    evin arka tarafında kurulmak için bekleyen; projesi, yardımcı ekibi ve temeli hazır, yaklaşık 60 m2 boyutunda ahşap garaj için gerekli malzemeler, kütükler, hırdavat malzemeleri,el aletleri, küçük bir arazi forklifti, hatta bu işte giymek için hafif ama sağlam iş botları, bahçivan pantolon oduncu gömleği olmalı . garajın kurulumu bittiğinde içini güzelce el aletleri ve uçurtmalar, olta takımları ile doldurulacak demir raflar monte edilmeyi beklemeli. garajın arka tarafında da bakımı dert olmayacak yeterli güçte bir jeneratör.

    araçlara gelince, dağın başında volvo s60 kullanamayacağımızdan ağır şeylere ihtiyaç olacak
    ford f450 ve mercedes g63 amg 6x6 arazi aracı, 1956 yılından 16' lik klasik tekne,kano ,6x6 atv, 4x4 atv ve arkasına küçük romörk, gezinti yapmak için dağ bisikleti ve hayalin dibine vurmak adına havada gezinti yapmak için airscooter ıı.

    bu kadar aracı, jeneratörü tek tek petrole götürüp getirmek yerine kamyonlardan birinin arkasına bağlayıp yakıt ihtiyacını tek seferde ** yerinde çözmek için kendinden aktarım hortum ve pompası bulunan romörklü yakıt deposu gerekli.

    özetle yanıma eşimi ve köpeğimi alıp kaçıp gitmek istiyorum sözlük, yazarken bile beni nasıl mutlu etti bu hayal anlatamam, bu hayal gerçek olsun ömrüm boyunca kıyafetlerim tek renk olsun umurumda değil.

    bu şehir hayatını siktir edip gittiğimde de kafamı dağıtacak, ailem ile istediğim kadar vakit geçirebileceğim, saydığım işler gibi bir dünya yapılacak şey de istiyorum amaç öyle daha ömrümü yarılamışken yan yatıp göt büyütmek değil..
1688 entry daha
hesabın var mı? giriş yap